Kyyjärven verkkolehti | huhtikuu 2007
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Maa- ja kotitalousnaisten kasvisruokakurssi

Seija Kainulla ke 11.4. kasvisruokakurssin vetäjinä toiminnanjohtaja Mirja Pummila ja harjoittelija Tuija Öystilä - ProAgria Keski-Suomen maa- ja kotitalousnaiset.


Mitä mitä - palautetta keventämiseen

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Maa- ja kotitalousnaisten kasvisruokakurssi

15.4.2007 Mediamyllärit Tuula Härkönen

Seija Kainulla ke 11.4. kasvisruokakurssin vetäjinä toiminnanjohtaja Mirja Pummila ja harjoittelija Tuija Öystilä - ProAgria Keski-Suomen maa- ja kotitalousnaiset.

Kevyttä lautaselle -kurssin menu

Alkupalat: Porkkanalastusalaatti, mozzarellasalaatti, rucola-perunasalaatti, auringonkukka-omenasämpylät  ruohosipuli-persiljalevitteeen kera

Pääruoka: Aurinkoinen soijasuikalekeitto

Jälkiruoka: Kaura-marjaherkku.

Kymmenen aktiivista kokkaajaa valmisti herkkuaterian mukavasti rupatellen. "Tämä on hauskaa yhdessäoloa", tuumasi Lintulahden Anna-Liisa ja leikkasi purjoa rucola-perunasalaattiin.

Aluksi kurssin vetäjät kertailivat kevyemmän ravitsemuksen periaatteita. Kannattaa valita ruoka-aineita sen mukaan, että ne pitävät nälän poissa, muistaen kuitupitoisuuden ja proteiinit. Kuureilla saattaa päästä alkuun, mutta jotta pysyviä tuloksia saadaan, terveellinen syöminen on tultava tavaksi, mikä voi viedä parikin vuotta.

Ateriarytmi: 3 pääateriaa ja 3 välipalaa on koettu hyväksi. Joillekin ruokapäiväkirjan pitämisestä on ollut apua. Tuotteiden pakkausmerkintöihin kannattaa tutustua. Ja on muistettava, että arkena syödään arkiruokaa ja juhlaruuat ovat sitten erikseen.

Hyvää kertausta tämä on ja on mukava, että teemme ruokia käytännössä, sanoi Mäkelän Tuula ja lisäsi, että sen kun muistaisi, että syö useasti. Pölkin Anneli lupasi pitää mielessään tummat kokojyvätuotteet ja samoin soijarouhetta voisi hankkia ruoka-aineeksi. Soijasuikalekeitto oli mukava tuttavuus.

Eila Kainu ja Airi Mäkelä maistoivat sämpylätaikinaansa: Hyvää on. Olivat lisänneet siihen raastettua omenaa ja auringonkukansiemeniä, kaurahiutaleita ja hunajaa. Todella hyvää!

Jälkiruoka kruunasi aterian: kaurapuuroon(!) lisättiin vatkattu kevytvispi, maitorahka ja marjoja. Kevyttä ja herkullista! Syöminen on mukavaa ja kyllä me söimmekin - paljon mutta kevyesti eikä ollut yhtään raskas ja nuiva olo. Kiitos.