Kyyjärven verkkolehti | huhtikuu 2007
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Maamiesseura Maamess 2007 -messuilla Tartossa

Kyyjärven maamiesseura teki retken Viroon 19.-22.4.2007: tutuistuimme maatilaan ja vapaa-ajan keskukseen, Tartoon ja Viljandiin messujen lisäksi.


Yllipojan uudet kujeetMetsänomistaja säästää selvää rahaa hoitamalla nyt nuoret metsät

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Woimaa maassa, vai onko?

25.4.2007 Ilmoitus / J.A. Uusisalo / AT

Liukoisen typen määrityksiä maanäytteistä. Palvelun saa myös Kyyjärveltä.

Maatalouden ympäristötuessa voidaan lisätoimenpiteeksi valita Typpilannoituksen tarkentaminen peltokasveilla. Toimenpiteessä määritellään peltomaan typpitaso ennen kevään kylvöjä.

Maanäytteet otetaan ensisijaisesti kasvulohkoilta joille on levitetty syksyllä lantaa tai esikasvina on ollut nurmi. Tutkittavien kasvulohkojen on edustettava  30% tilan ympäristötukikelpoisista pinta-aloista. Näytteet otetaan pääpiirteissän samoin kuten viljavuusnäytteetkin, kuitenkin vähintään yksi 5 ha kohti.

Yksityiskohtaiset ohjeet löytyvät tukihakemuksien kohdasta ympäristötuen sitoomusehdot ja sieltä typpilannoituksen tarkentaminen. Näytteiden ottamisen ja analysoinnin välinen ohjeellinen aikasuositus on n. 3 tuntia, mikäli analyysiä ei voida suorittaa määräaikaan mennessä, näytteet on hyvä säilyttää viileässä ja tarpeen vaatiessa pakastaa. Lämpimässä säilytetyissä näytteissä alkaa normaali hajoaminen, jonka yhteydessä typpitaso kohoaa. Koemielessä pitkään säilytetyt näytteet ovat näyttäneet jopa 60-70 kg typpitasoja. Runsasmultaisilla mailla typen määrä on myös suurempi. Typpimäärät näytteissä ovat olleet yllättäväkin pieniä vaikkakin lietettä on ajettu lähes maksimimäärä syksyllä, tulokset ovat jääneet alle 20 kg, joten korjauksia ei ole tarvinnut suorittaa.

Mikäli tarvitset typpimäärityksiä  ota yhtettä Korjaamo Uusisalo J.A  0400-809170 tai tule käymään Vaasantie 32 . ( vko 18-> ) Edustavan näytteen lisäksi analyysitodistusta varten tarvitaan lohkon numero, viljeltävä kasvi ja  tilatunnus. Kiirusaikoina näytteet voi jättää sovittuun paikkaan. Näytteitä analysoidaan toki muutoinkin kuin ympin vaatimuksia silmälläpitäen esim puutarha, palkokasvit esikasvina,  2. lannoitus  ym  

Kylvöja odotellen, karhi pystyyn ja paanalle kuumetta nosteleen......