Kyyjärven verkkolehti | huhtikuu 2007
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn EnglishBlogit

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Topin-muistoturnaus

22.4.2007 Hannu Kalliojärvi

Lentopallosarjat ovat päättyneet ja on kevään päätöspelien aika. Uusi tapahtuma, Topin muistoturnaus, lauantainta 28.4.

Karstulan  Kivan aikoinaan pyörittämä ja ideoima Vuorokausi lentopalloa -turnaus sai jatkoa Kyyjärvellä muutama vuosi sitten. Kivasta ehdotettiin että jatkakaa perinnettä. Tapahtuma ei ole enää samassa laajuudessa kuin Karstulassa, sarjoja on vain kaksi, naiset ja miehet.

Ajankohta tapahtumalle sattuu samalle päivälle jolloin tulee kuluneeksi vuosi urheiluseura Kykyn pitkäaikaisen puheenjohtajan Toivo Honkalehdon kuolemasta. Innokkaana urheilun ystävänä Topi luotsasi seuraa yli kymmenen vuotta. Ajatus vaan juolahti mieleen kun kerran muisteltiin persoonia.

Toivo oli varmasti yksi sellainen, monet muistavat hänet kuuluttajana lentopallo-otteluissa. ”Älkää menettäkö Toivoanne”, siinä miehen yksi sanonta joka on jäänyt mieleeni.  Eikä menetetä, olkoonkin tuleva turnaus tästä eteenpäin ”Topin muistoturnaus”.

Honkalehdon Esa lupautui järjestämään palkinnoksi  pari Ilveksen pelipaitaa, ”Raipen” nimmarilla varustettuna. Urheilumies on ”Essikin”, isänsä poika.

Historiaa vielä. Esson Baarissa sain kuulla, että on sitä pelattu yöllä lentopalloa jo 50-luvulla. Poikosen Eira kertoi kuinka aikoinaan nuoriso vietti kesäisin aikansa. Noposen Pertin moottoriveneellä meni paljon porukkaa Lintusaareen ja siellä pelattiin lentopalloa läpi yön. Mäntysen Tapio ainakin oli ja Koskisen Juhani. Tapio muuten kertoi myös kuinka nykyisen kunnanviraston pihassa oli ensimmäiset pelit. Verkkoa ei ollut, mutta naru vaan seinästä toiseen ja sitten pelaamaan. Varmaankin Auliksen aikakautta. Aikaansa eellä ne on ollu nuoriso aina.

Topin-muistoturnaus alkaa lauantaina 28.4. klo 15.00 liikuntahallilla. Ilmoittautua voi Kyky-Betsetin kotisivujen kautta tai numeroon 040-5242068