Kyyjärven verkkolehti | huhtikuu 2007
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Sairaanmukavaa bändisoitantaa

12.4.2007 Mediamyllärit Toni Eteläkari, T.Härkönen

Iso-Nopolan koulun oppilaat soittavat välituntisin ja bändikurssilla.

Viime vuonna Kuusen Jarin käynnistämä bänditoiminta on jatkunut Iso-Nopolan koululla. Pidämme ns. virallisia harjoituksia tiistaisin koulun jälkeen kahdella eri porukalla, koska ei ole mitään järkeä, että on esim. kaksi rumpalia kerralla eikä soittimiakaan olisi kaikille halukkaille, selvittää Tomi Nahkala. Olli Oikari, musiikin opettaja, toimii ohjaajana bändikurssilla.

Oppilailla on lupa soittaa aamuvälkällä ja pitkällä ruokatauolla. Koulunkäynninohjaaja Anneliina Keisala on vastuuaikuinen. "Taitojen kehittyminen on  aivan ällistyttävää. Monet aloittivat vasta syksyllä ja ovat  nyt taitavia", ihastelee Aksu. Oppilaat ovat vastuullisia ja asiallisia: soittimet ja paikat pidetään kunnossa.

Heidi Honkonen, 8.-luokkalainen, on aina tykännyt laulamisesta: "Kaikki käy, paitsi hevi. Ehkä tällä hetkellä lempilaulubiisini on Turvakytkimen Täydellistä." Se soikin juuri taustalla.

Eteläkarin Ville 7.lk on rumpali: "On tosi mukava että meillä on mahdollisuus soittaa sekä välituntisin että bändikurssilla." Ville ja Nahkalan Tomi 8.lk  ovat soittaneet jo ala-asteikäisinä. Musiikkia voisi tehdä työkseenkin, tunnustavat pojat. Meidän porukan nimi on Bändi. Kokoonpano on  vaihdellut: Ville on siis rummuissa, Tomi soittaa kitaraa, Oikarin Amanda 8.lk bassoa ja Honkosen Heidi laulaa.

Sami Ohranen 8.lk kertoo aloittaneensa soittamisen vasta syksyllä. Taidot kehittyvät harjoittelemisen myötä. Heilläkin on bändi Exoduss, jossa Janne Kuusi 8.lk ja Tatu Back 8.lk soittavat sekä kitaraa että rumpuja, Tuomas Turpeinen 8.lk kitaraa, Sami Ohranen bassoa ja Elina Honkola 7.lk laulaa. "Ohjelmistoon" kuuluu pop, rock ja iskelmäkin.

Meillä on tavoitteita ja haaveita, paljastaa Anneliina, nuotin tuoja, mukana soittaja, turva ja tuki. Oppilaat ovat hankkineet omia soittimia ja ovat valmiita tekemään töitä harrastuksensa eteen. Bändikämppä tarvittaisiin!!!

PS. Soittavat sairaanhyvin, tuumasi Toni. Oppilaat lähtivät tunneilleen, Toni NopolaNewsiin jatkamaan työharjoitteluaan ja minä naputtelemaan tätä.

PS. Koulussa on kivaa! nimim. "Kokemusta on".