Kyyjärven verkkolehti | huhtikuu 2007
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Uusi tuttavuus Nopola Newsin lukijoille

Ei tuo johtohässäkkä vaan tämän kuukauden pääkirjoituksen laatija Kari A. Hintikka. Kuka ihme hän on ja mitä touhuaa?


Hei Nopola Newsin lukijat!

Yhteistyökumppanit

Nopola News monessa mukana..

18.4.2007 Kyyjärven Mediamyllärit ry / Aaro Toppinen

tai ainakin ne ympäristöt, joissa pienen kunnan ja sen toimijoiden yhteistä ponnistusta on viime aikoina käsitelty

Jos nimittäin samoissa tutkimuksissa vilahtelee sellaisten jättiläisten nimiä kuin Google, You Tube, My Space, IndyMedia, Flickr, Glogal Voices, Wikipedia, del.icio.us, Saddamit sun muut, niin onhan se kova juttu.

Olisiko MindTrekin peruja viime syksyltä vai mitä lie, mutta näyttäisi ainakin Tampereen yliopistoa kiinnostavan Nopola Newsin mukaan ottaminen erilaisiin esityksiin. Tiedä sitten kenelle ja missä yhteydessä niitä kalvosulkeisia on pidetty, mutta ainakin yksi näyttäisi olevan jopa englanninkielelinen.

13.4.2007. New Consepts of Participation: PARTECO-projektiin liittyen löytyy Esa Sirkkusen työstämää materiaalia otsikolla Towards Participatory Journalism. Ohessa inkki englanninkieliseen esitykseen http://www.uta.fi/~tyarhe/Sirkkunen.ppt#1 
Toki myös Nopola Newsin lähes 2000 artikkelissa, yli 100.000 kävijässä ja jo piiiiiiitkästi yli 2 miljoonassa napsautuksessa olisi riittänyt ihmettelemistä, jos ne vain olisi tullut aikanaan ylöskirjattua. Ja niinhän se on, että aina kun jotakin painiketta napsautetaan niin jotakin myös näytetään. 
Lisätietoja Tampereen yliopiston hypermedialaboratorion koordinoimasta Parteco-projektista saa tästä linkistä ja tietenkin Googlella.

3.4.2007. Kauankohan on mahtanut kestää Pauliina Lehtosen esitelmä Media kansalaiskasvatuksessa samaisella yliopistolla, sillä Pdf-dokumenttiin pakatussa esityksessä on yli 50 diaa!! Tässä linkki.

Osoitteesa http://www.biomi.org/blogi/feed/ artikkelissa - Tiedeviestintä miinus verkkoviestintä - Nopola News (ja vastaavat) on mainittu mielenkiintoisina tutkimuskohteina. Äkkinäinen saattaisi tulkita kommentin myös niin, että Nopola Newsistä puhuttaan jo ikäänkuin jonkinlaisena käsitteenä.

Viime viikolla pyysivät EU Komission käyttöön High resolution valokuvia Nopola Newsin syntyprojektista, joka on muuten englanniksi Nopola News - Producing information to Internet and organizing the production chains – exploratory project. Hieno nimi. Pieni oli kuitenkin P.Borsein postilaatikko EU:ssa, kun täyteen tuli muutamasta kuvasta. Tänään sitten toivottavasti onnistui. Nopola Newshän löytyy jo nyt osoitteesta http://ec.europa.eu/agriculture/rur/leaderplus/index_fi.htm ja sieltä Leader+ Hyvien käytäntöjen eurooppalaisesta tietokannasta, kunhan muistaa hakukoneseen kirjoittaa yhdyssanaksi nopolanews.  

Lisää vettä myllyyn (toivottavasti ei kuitenkaan hiekkaa rattaisiin) on luvassa ensi kuussa Nopola Newsin 2-vuotissynttäreiden aikaan. Synttäreistä ja muusta sitten tarkemmin jatkossa.

Käykääpä klikkailemassa linkkejä.