Kyyjärven verkkolehti | toukokuu 2007
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Lassilan Kirstin 25-vuotislahjayllätys

Arjen antiikkia IV. Korkeatasoinen laite helpottaa työntekoa niin kotona kuin työssäkin.


Veitsellä leikatenPillikon Sisko ja SorsakoskiArvokkainta Niilo 8 kk, antiikkia minuuttimikko

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Arvokkainta Niilo 8 kk, antiikkia minuuttimikko

5.5.2007 Tuula Härkönen / Mediamyllärit

Arjen antiikkia I. Pölkin Annelin sipulimylly löytyy kattilakaapista: En tulisi toimeen ilman sitä, on hintansa väärtti.

Olen ostanut sipulimyllyni joltain messuilta  tai maatalousnäyttelystä, en muista mistä, ainakin 10 vuotta sitten, kertoo Anneli. Hän suhtautuu tällaisiin yleensä varauksella  eikä kovin helposti haksahda pikaisiin hankkeisiin. Oli hyvä esittelijä ja laite toimi todella näppärästi, hän lisää. Tällaisia myydään todennäköisesti vain esittelystä ja melko arvokaskin se oli: siihen aikaan toista sataa markkaa.

Anneli käyttää myllyä kaikkeen pilkkomiseen: mm. perunat ja kaikki juurekset; sienisalaatin tekoon se on erinomainen. Olen ostanut sipulimyllyn myös tyttärilleni, mutta he eivät ole vielä ottaneet sitä omakseen: jatkuvaan käyttöön. Ehkä syynä on laitteen säilytys, se nimittäin vie kattilan tilan, pohtii äiti-Anneli. Nykyään asunnot ovat pieniä,säilytystilaa vähän ja tavaraa, joka on vaikeasti takana, ei kovin helposti tule otettua. Itse hän säilyttää mikkoaan kattilakaapissa.

Mylly on pysynyt hyvänä: on kovaa muovia eikä ole ottanut edes väriä punajuuresta tms. Pesun jälkeen terät on syytä kuivata. Ovat ehkä vähän tylsistyneet - ennen riitti pyörähdys ja valmista tuli, nyt joutuu pyöräyttämään useamman kerran. Teriä voisi ehkä teroittaa, tuuumaa Anneli.

Perhe: Sakari ja kolme lasta ja lapsenlapsi Niilo 8 kk.  Ruuanlaitto: kaikki keitot (liha-, kala-, vihannes-, sose-), hyvin maustettuina.   Mielimauste: sipuli; leivonnassa kaneli.   Haave: matka Australiaan (v:n 1991 matkasta jäi mieleen erikoisesti eläimistö).   Parasta kesällä: linnunlaulu, varsinkin aamulla.   Ihaninta: Niilo-vauvan hurmaava hymy.