Kyyjärven verkkolehti | toukokuu 2007
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Lassilan Kirstin 25-vuotislahjayllätys

Arjen antiikkia IV. Korkeatasoinen laite helpottaa työntekoa niin kotona kuin työssäkin.


Veitsellä leikatenPillikon Sisko ja SorsakoskiArvokkainta Niilo 8 kk, antiikkia minuuttimikko

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Pillikon Sisko ja Sorsakoski

5.5.2007 Tuula Härkönen / Mediamyllärit

Sarja Arjen antiikkia II. Minä käytän sitä aina, aina leipoessani: se on riittävän pitkä, ilmoittaa Sisko ja kuuntelee mielellään musiikkia.

Sorsakosken nimi on "se vanha veitsi", siis pöytäveitsi, jossa on Sorsakosken logo. Se on Aili-mamman-anopin peruja ja siten ainakin 60 vuotta vanha. Veitsi on kulunut: yläreunassa on pieniä koloja ja pinnan väri on hieman kirjavoitunut, mutta oikeasti se on erinomaisessa kunnossa.

Sisko leikkaa veitsellään taikinaa ruisleiviksi (namnam!). Sämpylät ja pikkuleivät paloitellaan pötköstä juuri tällä työvälineellä - mikään muu ei kelpaa. Veitsi sopii erinomaisesti taikinan rapsimiseen leivontapöydältä, samoin leipätaikinan rippeitten keräämiseen taikinasaavin reunoilta juureksi. Terä on pitkä ja leveä, ero uusiin veitsiin on huomattava.

Leivonta on ykköskäyttö, mutta myös silakkapihvien kääntämiseen otan tämän aarteeni, siis rautapannulla paistaessani, tunnustaa Sisko.

Sisko Anneli Pillikko, o.s. Kujala synt. Lapualla - perhe: Keijo, 3 lasta ja 3 lastenlasta: Tuomas, Oliver ja Veera.

Lempiväri: sininen. Unelma: lentää kuumailmapallolla. Menu omaan perhejuhlaan: homejuustolla täytetyt hirvirullat. Musiikki: iskelmät ja hengellinen musiikki. Haastattelijan lisäys - intohimo: puutarha, katso kuvan taimet.

PS. Se Sorsakoski, joka laulaa - Topi (alias Pekka Tammilehto), on muuten ottanut nimensä samasta logosta: Sorsakoski.

PS. Sorsakoski-logo = Sorsakosken tehdas, Hackman&co:n hienotaetehdas Leppävirroilla Sorsakosken varrella, per.1891, valmistaa mm. veitsiä, haarukoita, koneenteriä ja ruostumattomia peltitavaroita. Paikalla ollut 1787-1897 vesisaha. (Pieni tietosanakirja 1952)