Kyyjärven verkkolehti | toukokuu 2007
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Vauhdin hurmaa

9.5.2007 E-P.B/ J.T

Kyyjärveläinen Henri Bergman harrastaa kesäisin motocrossia ja talvella intohimona on moottorikelkkailu. Moottorikelkkailu on ollut osa Henrin elämää jo 6 vuotta.

Harrastus alkoi perheen työkelkalla, mutta kun työkelkka sai hieman siipeensä tässä vauhdikkaassa harrastuksessa, piti hankkia sport kelkkailun vaatimuksiin sopiva kelkka. Taitojen karttuessa, Henri aloitti kilpailemisen SM-sarjoissa, sprintissä ja endurossa. Ensimmäiset kisat kaahailtiinkin junnuluokassa jo vuonna 2003. Junnuluokka toi satunnaisia hyviä tuloksia, mutta vauhti alkoi kulkemaan vasta P-600 luokkaan siirryttäessä vuonna 2004.P-600 luokan sprinttien saavutusten perusteella siirtyminen enduron A-sarjaan tapahtuikin vuonna 2005. Kyseisen luokan merkittävimpänä saavutuksena voidaan pitää SM-enduroluokan voittoa vuodelta 2005.

Kelkkailuharrastus aloitettiin siis Lynx 5900 työkelkan voimin, mutta sen jälkeen adrealiinia nostatti Ski-Doo 380 Formula-S. Kisakokemuksen lisääntyessä hankittiin vuosille 2004-2005 oikein kunnon kiitäjä Lynx 550 Racing. Vaikka tulokset kahdelta kaudelta olivat kiitettäviä kelkkamerkkiä vaihdettiin kauden 2006 koittaessa. Merkiksi tuli jälleen Ski-Doo ja mallina MXZ 500. Merkin vaihto ei kuitenkaan tuottanut haluttua tulosta, vaan kausi menikin täysin penkin alle. Niinpä palattiin takaisin tuttuun ja luotettavaan Lynxiin. Ja tällä Lynxin kelkalla kausi 2007 sujuikin ilman suurempia ongelmia ja sen seurauksena sijoitukset tänä vuonna olivat hyviä.

Ensi talven kisoja silmällä pitäen kuluu kesä harjoitellessa motocrossilla ja kuntotreenillä. Joulukuussa alkavalle kaudelle 2008 spurtataan jälleen Lynxin siivittämänä.

 

Sijoitukset kausi 2007

Sprint-kisat P-600 luokka
MK-Sprint Kurukelkkailijat sija 1.

Pohjanmaa Cup sija 4.
SM-Sprint sija 5.

Enduro-kisat A/P-600 luokka
Giant sija 10.

SM-Enduro sija 11.

Muut kisat P-600 luokka

Sappee Steelhead Sprint/Cross sija 1.

 

Näiden sijoitusten saattelemana, Henri Bergman haluaakin kiittää kaikkia sponsoreita kuluneesta kaudesta!