Kyyjärven verkkolehti | toukokuu 2007
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

 

Katso lisäkuvat   

Kuuleeko Kyyjärvi?

23.5.2007 Kaisa, Hannu ja 6 lk. oppilaat

Tässäpä taas terveisiä Rautavaaralta leirikoulustamme. Otteet ovat oppilaiden tämän päivän 23.5. päiväkirjoista.

Kati Hänninen:

Korunvalmistus alkoi meidän ryhmällä ensin. Muotit valmistimme vuolukivestä. Toisesta minä tein kalan ja toisesta jonkun epämääräisen jutun. Kun muotit olivat valmiit, ne painettiin tasoitettuun öljysaveen. Öljysavessa olevaan reikään me kaadoimme sulatettua tinaa. kun tin oli jähmettynyt, sen sai kaivaa pois öljysavesta. Sen jälkeen teimme koruun reiän. Anne jakoi narun, jonka sai asetella koruun. Sitten Hannuh tarkan silmän alla siivosimme huoneen.

Henna Back:

Valmistimme tänään myös karjalanpiirakoita. Teimme sen puoli luokkaa kerrallaan. Meidän ryhmässä Erno teki taikinan. Ei kyllä tainnut Erno siitä tykätä. Täytteen tein minä. Mutta kun  oli piirakoissa täytteet ja reunat oli rypistetty (hieman oudosti kylläkin) ohjaaja sanoi laittavansa piirakat uuniin ja että odottaisimme kahviossa 10 minuuttia. Kun oli kulunut jo 20 minuuttia, saimme voidella piirakat ja syödä yhdet. Hyviä oli!

Johanna Tuukkanen:

Me kaikki saimme valita varastohuoneesta mieluisen pyörän ja kypärän. Sitten lähdimme Kaisan, Hannun ja ohjaajamme Annen kanssa maastoon pyöräilemään. Ensim me menimme suolle, missä oli leveät pitkospuut. Sen jälkeen pyöräiilimme MTB-radalle, jossa me kaikki menimme sen reitin. Ohjaajamme Anne antoi meille
välillä ohjeita. Sitten satoi sumuttamalla vettä ja kaikkialla oli märkää. Sieltä täältä välillä kuului negatiivisia mielipiteitä. Mutta loppujen lopuksi kaikilla oli olut ihan hauskaa. Sitten me laitoimme vaatteemme kuivumaan. Tuuria oli kyllä sen verran mukana ettei alkanut sataa kaatamalla, mutta sen jälkeen vasta alkoi satamaan.

Anniina Noponen:

Aamupalalla oli muroja, puuroa ja sämpylää ja juomana kahvia ja kaakaota ja myös mehua. Lounaalla oli perunamuusia ja kalaan. Päivällisellä oli spaghettia. Jokaisella aterialla oli myös jälkiruokaa. Eilen oli jäätelöä ja tänään oli munkki.

Opet jatkavat vielä hieman:
Kohta me olemme menossa liikuntahalliin. siellä pelailemme tunnin verran käsipalloa ja kenties jotain muutakin. Sitten on vuorossa rantasauna. Pääsemme jälleen myös uimaan. Eräillä (jopa opettajilla) on vielä turkki kastelematta. Kaisa muuten on turkin jo heittänyt...