Kyyjärven verkkolehti | kesäkuu 2007
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

MLL:n retki PowerParkiin

Tiistai aamuna 19.6.07 31 lasta ja 13 aikuista matkasi Uusisalon JP:n ohjastamalla bussilla Kyyjärven MLL:n järjestämällä retkellä Alahärmään Power Parkin huvipuistoon. MLL:n jäsenille kyyti oli ilmainen ja muut maksoivat vain 2 €/hlö.


Vielä sopisi Powerpwarkin retkelle9. luokkalaiset päättivät koulunsa hyvillä arvosanoillaHinkalon uimaranta kutsuuLukuvuoden päätösLeikkikentällePeppi vieraili Nopolan koulullaIloinen kevätjuhla

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Peppi vieraili Nopolan koululla

31.5.2007 Pirkko Kotanen/ kuvat Esa Nieminen

Nopolan koulun kevätjuhlaa vietettiin keskiviikkona 30.5.2007 leppoisessa tunnelmassa.

Juhla alkoi perinteisellä Suvi-virrellä, minkä jälkeen Kaisa Tamminen lausui tervetulotoivotuksen juhlakansalle.


Kevät on iloinen asia siksi että se on kevät.  Ettei se ole syksy. Että kaukana syys - loka - marras. Ja kaikki puhdasta raikasta tuoksuvaa uutta ja lauluja täynnä.  Ja vuokkopolkuja vaeltaa hiirenkorvien hymy. Ja ilosta kevyet sydämet.

Näillä Maaria Leinosen runon sanoilla toivotan teidät kaikki – oppilaat, kotiväet, muut kyläläiset sekä koulun henkilökunnan - tervetulleiksi Nopolan koulun kevätjuhlaan.

2. ja 3. luokan oppilaat aloittivat varsinaisen ohjelman laulamalla Peppi Pitkätossulaulun. Näytelmän osuuden aloitti 3.luokan oppilaat esittämällä Tommin, Annikan ja Pepin tapaamisella. Samalla vierailtiin myös Pepin kotona Huvikummussa. Myös rosvot vierailivat Huvikummussa ja jäivät kiinni aikeistaan Niinpä Peppi laittoi rosvot tanssimaan ja soittamaan kampaa.

Toinen osuus ohjelmasta alkoi kesälaulu esityksellä. Seuraavaksi siirryttiin kouluun Pepin, Annikan ja Tommin kanssa. Koulussa harjoiteltiin laskemista ja opeteltiin kirjaimia. Peppi oli innoissaan koulusta, koska koulusta sai lomaa.

Kolmas osuus alkoi 2. luokan esittämällä sirkusesityksellä. Myös Peppi pääsi mittelemään voimiaan painonnostossa. Senhän saattaa arvata miten siinä kävi. Peppi voitti painonnoston yhdellä kädellä.

Neljäs osuus alkoi 4.luokan tyttöjen esittämällä Hurpales-tanssilla ja siitä sujuvasti siirryttiin neiti Rosenblommin kuulusteluun lasten osaamista. Sujuvasti Peppi osasi vasta kysymyksiin, mutta neiti Rosenblom ei vain ollut tyytyväinen vastauksiin.

Viimeinen osuus alkoi yhteislaululla Peipon pesä. Eskarit ja eput esittivät yhdessä Pepin isän kotiinpaluun ja lauloivat Banuwa-laulun. Isän kotiin paluussa miteltiin hiukan onko Pepin voimat vielä tallessa vai voittaako kenties isä painin. Isän sanoilla" paras voittakoon" ja parashan sen voitti, Peppi nimittäin. Päätteeksi eput lauloivat pumppulaulun.

5.luokan oppilaat toivottivat 6. luokan oppilaat matkalle uusiin koitoksiin Iso-Nopolan puolelle ja julistivat itsensä Nopolan vanhimmiksi oppilaiksi tulevalle lukuvuodelle.

Päätteeksi laulettiin Pepin jäähyväislaulu ja kukitettiin 6. luokan oppilaat ja opettaja.

Tänä vuonna jaettiin stipendejä seuraaville oppilaille: koulun stipendin hyvästä koulumenestyksestä Kati Hänniselle. Koulun stipendi kannustavasta, toiset huomioonottavasta ja aktiivisesta koulutyöstä Tero Eteläkarille. Karstulan Lions Club Sirkat lahjoitti hmytyttö- ja hymypoikapatsaat Nina Parkkoselle ja Teijo Ruuskalle. Kyyjärven Lions ladyjen stipendi reippaalle, rehdille, innostuneelle ja aktiiviselle annettiin 4. luokan oppilaille Hanna Noposelle ja Jussi Hänniselle. Musiikkiopiston stipendit saivat Juliana Muli, Pinja-Pauliina Muli, Joel Oikari, Samuel Oinonen ja Lotta Vallivaara.

Kesä on jo aivan ovella. Viikon parin päästä alkavat tien pientareet olla täynnä kukkia. Siksi luen tähän lopuksi vielä pienen runon samaiselta Maaria Leinoselta:

Iloa hehkuva koiranputki nostaa päänsä korkealle  nurmikon laidassa Se uskoo: aurinko, kaste, perhoset, vain sitä varten. Yksin sen omia. Eikä sen onni ole muilta pois.

Hyvää kesää niin oppilaille kuin vanhemmillekin

Nopolan koulun henkilökunta