Kyyjärven verkkolehti | kesäkuu 2007
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn EnglishBlogitVasen valikko

Kevään 2007 uudet ylioppilaat sekä ammattiin valmistuneet

Ainakin 12 kyyjärveläistä nuorta opiskelijaa saa valkolakin tänä keväänä. Lista päivitetty 11.6.2007Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Heikki Noponen 80 vuotta

16.6.2007 Olavi Vallivaara

Toivo Henrik Noponen eli "Uudentuvan Heikki" täyttää sunnuntaina 17.6.2007 80 vuotta. Juhlat on Kivirannassa klo 13 alkaen syntymäpäiväseurojen merkeissä.

Heikki syntyi 17.6.1927 kotonaan Metsäpellon tilalla Kyyjärven Nopolassa, jossa hänen sukunsa on jo kauan asunut. Ison sisarussarjan keskellä Heikki varttui. Poikavuosiin liittyy sota-aika. Veljesten ollessa sodassa Heikki oli mukana sotilaspoika toiminnassa. Kyllikin kanssa hän avioitui syyskuussa 1949. He asuivat yhdessä Heikin kotitilaa Metsäpeltoa. Avioliitosta synti 8 lasta. Maatalon isännän rinnalla Heikillä on ollut pajahomma. Niinpä hänet kylällä tunnetaan myös "Seppä Heikkinä". Kädentaidot on suvun perintöä. Seppiä Noposen suvussa on riittänyt aina ikiliikkujan tekoon saakka. Monet viikatteet Heikki on takonut ja vielä enemmän korjannut ja hitsannut kaivinkoneita ja autoja. Heikin ja Kyllikin elämässä tapahtui 1950-luvun lopulla suuri muutos, kun Taivaan Isä auttoi uskomaan. Sen jälkeen heidän kodissaan on pidetty paljon seuroja. Uuden kodin he rakensivat 1980-luvun puolessa välissä. Kyllikki puoliso nukkui pois v.1996. Heikki avioitui korpilahtelaisen Marjatan kanssa elokuusa 2002 ja elelee yhdessä Marjatan kanssa kotopaikallaan. Tuomo on jatkamassa kotitilan pitoa. Heikki on luonteeltaan "nopeita Noposia", vilkas ja puhelias. Harrastuksiin on kuulunut pikku pojasta metsästys ja kalastus. Vieläkin Heikki kuuluu hirviporukkaan.

Heikki on ollut mukana yhteisten asioitten hoitamisessa sekä kunnanvaltuustossa että kirkkovaltuustossa. Heikki on ahkera kirkossa ja seuroissa kävijä. Kaiken ajallisen keskellä on uskon lahjan omistaminen hänelle tärkein asia. Toivotamme Heikille Onnea ja Taivaan Isän siunausta 80-vuotispäivänä.