Kyyjärven verkkolehti | kesäkuu 2007
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Paavo Lahtinen saateltiin viimeiselle matkalle

Paavo Lahtinen siunattiin Kyyjärven kappelissa lauantaina 3.6.2007 ja saateltiin haudan lepoon Kyyjärven kirkkomaahan. Muistotilaisuutta vietettiin Kivirannassa.



Henna Hänninen on poissa

16.6.2007 Olavi Vallivaara

Henna Hänninen e. Leppälä nukkui pois 23.5.2007 kotonaan Katajamäessä, Kyyjärven Saunakylällä 87 vuoden iässä.

Henna oli syntyisin Perhon Korkiakankaalta, Tunturikankaan paikalta. Ison perheen keskellä Henna varttui aikuiseksi. Sodan jälkeen juhannusaattona 24.6.1946 hänet vihittiin avioliittoon kyyjärveläisen Arvi Hännisen kanssa. He asettuivat asumaan Arvin kotitilaa Katajamäkeä. Sodan jälkeen oli  monenlaista puutetta, mutta eteenpäin selvittiin työtä tekemällä. Avioliitosta syntyivät lapset: Mirja, Vilho, Kalervo, Arja ja Eila. Hennan työ on ollut maatalon emännän ja perheen äidin työ. Ruumiillinen työ on kuulunut vielä hänen aikaansa. Arvi puoliso kuoli tammikuussa v.1985. Kotonaan Henna sai asua Vilhon perheen kanssa kuolemaansa saakka.

Henna oli luonteeltaan iloinen ja seurallinen. Hän paljon matkusteli lastensa luona ja monilla retkillä. Viime syksynä hän oli vielä mukana seurakunnan ruskaretkellä Koilismaalla. Ystävänsä Kerttu Halmesaaren luona hän oli kirkonkylällä tämän tästä "kortteerissa". Sieltä käsin oli hyvä käydä kirkossa, seuroissa ja seurakuntakerhossa.  Uskon lahjan omistaminen oli hänen sydämellään tärkein asia. Viimeiselle matkalle Henna saateltiin lauantaina 16.6. Kyyjärven hautausmaalla. Muistotilaisuutta vietettiin seurakuntasalissa. Hennaa jäivät kaipamaan lapset perheineen, lastenlapset, sukulaiset ja monet ystävät.

Kuva on viime syksyn ruskaretkeltä. Henna istumassa Kalle Päätalon kodissa Taivalkoskella vierellään Kerttu Halmesaari ja Eino Takanen