Kyyjärven verkkolehti | kesäkuu 2007
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn EnglishBlogitVasen valikkoKuulumiset

Mylläreiden kesänaluskiireitä

Aurinko paistaa ulkona komeasti, mutta Myllyllä kynsitään päitä ja kopiokone suoltaa pareria.Yhteistyökumppanit

Kuuleeko Chicago ja Pirjo?

8.6.2007 Kyyjärven Mediamyllärit ry/ Aaro Toppinen

Amerikassa meinaavat tehdä kansalaisjournalismia isolla rahalla.

Mikäli Lintulahden Matin blogiin on uskomista ja onhan siihen, niin Matin blogin ( www.mattilintulahti.net ) mukaan Geoff Dougherty aikoo käyttää saamansa News Challange -apurahan - 340 000 dollaria - 75 kansalaisjournalistin rekrytointiin ja kouluttamiseen Chicagon eri kaupunginosiin luodakseen uudenlaisen paikkallisuutisointiin kansalaisjournalismin keinoin keskittyneen verkkomedian.

Vähemmälläkin onnistuu, jos täältä Nopolan porukkaa lähtisi vähän konsultoimaan niin kuin Kari A. Hintikka huhtikuun 2007 pääkirjoituksessa ehdotti, älkää myykö konsultoikaa. Tai välttämättä ei tarvitse edes lähteä, sillä Pirjohan aloitteli Chicagon raportterina jo pari vuotta sitten. Kiirettä on kuitenkin siellä päässä pitänyt, joten ei ole paljon ehtinyt raportoimaan. Toinen vaihtoehto tietenkin on, että Erkki kun tulee hakemaan niitä Suzukin pakoputkia sieltä niin voisi vaikka 10 %:lla konsultoida miten homma hoituu ja Pirjo tulkkaa. 20 %:lla voisi jo vähän kertoa jotakin yhteisömedian ansaintalogiikastakin. Mylläreiden tilinumerohan löytyy Info -sivun alta :)

Otappa Pirjo Geoff Doughertyyn yhteyttä niin otetaan raha pois kuleksimasta ja konsultoidaan. Mitenkähän tuo nyt sitten käännettäisiin "How we did it?".

Tässä pari linkkiä aiheeseen liittyen:

http://www.poynter.org/column.asp?id=31&aid=124385

http://www.newschallenge.org/home.php#home

Tällä hetkellä muuten Nopola Newsin tiedontuottajien rekisterissä on jo 114 käyttäjätunnusta eli kun mukaan lasketaan myös yritysten tiedottajat. Ja määrähän kasvaa joka päivä sitä mukaan kun ehditään kouluttaa.