Kyyjärven verkkolehti | heinäkuu 2007
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

"Tekeleitä" kylätaitajien taide-ja käsityönäyttely päättyy

Koko kuluvan viikon on Kumpulan koululla ollut liikettä ja säpinää. Saunakylän -ja Kumpulan kulttuuriyhdistys on järjestänyt koululle laajan ja kattavan näyttelyn "Tekeleitä". Siinä on monen moista kylien osaajaa pistänyt parastaan ja onnistunut siinä, nimittäin tässä taide-ja käsityönäyttelyssä.


TEKELEITÄ - kylätaitäjien taidetta ja käsitöitä esillä Kumpulan koulullaKaraoke -haastelaulutapahtumaRisto Urrion valokuvanäyttely myllälläKuukauden runo / heinäkuuKiertokäynti historiaan

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

 

Risto Urrion valokuvanäyttely myllällä

16.7.2007 Kyyjärven Mediamyllärit ry / Aaro Toppinen

Kuusniemi-aiheinen valokuvanäyttely myllällä markkinapäivänä.

Markkinapäivänä P.A Turpeisen, Paula ja Late Jortikan lisäksi Kyyjärvellä voi tavata myös "armottoman" Kuusniemi-fanin Risto Urrion Jyväskylästä. Hän on kiertänyt kuvaamassa kuusniemeläisiä TV-nauhoituksissa useana vuonna. Nyt hän saapuu Kyyjärvelle mukanaan satoja ainutlaatuisia valokuvia, osa normaaleja paperikuvia ja osa digitaalisia.

Mitä muuta mies touhuilee? Lista on pitkä, mutta tässä lyhyt tiivistelmä. Syntynyt 1948 Laukaalla, jossa sai aikoinaan valkolakin, opintoja Jyväskylän teknisessä oppilaitoksessa. Työuralla ollut monessa mukana, mm. varastonhoitajana, näyttelypäällikkönä ja toiminnanjohtajana. Harrastaa mieskuorolaulua, Saksan kieltä, huumorin olemusta, (avanto-)uintia, karaokea ja pyöräilyä. Laulunumero oli kuulemma alkuvaiheessa hätävitonen; musiikkikorva kuitenkin parantunut ansiokkaiden kuoronjohtajien avustuksella.

Kulttuuri ja kirjoittaminen ovat olleet aina sydäntä lähellä, sillä hän on toiminut Keskisuomalaisen vakioavustajana vuodesta 1992 asti. Tuona aikana hän on laatinut yli 600 teatteri- ja kirjallisuusartikkelia. Lukuisia artikkeleja myös muihin lehtiin, kuten Savon Sanomat, Warkauden Lehti ja monet muut.

Hän toimi Suomen Maakuntakirjailijat ry:n puheenjohtajana viime vuoden loppuun saakka ja Kirjailijatalon toiminnanjohtajana vuosina 2000-2006. Tällä hetkellä on työn alla kaksi romaania. Urallaan hän on toimittanut lähes 60 kirjaa omakustanteina ja antologioita. Tässä lyhyesti ja lisää kuulet myllyllä markkinapäivänä.