Kyyjärven verkkolehti | heinäkuu 2007
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Kahvia ja hernerokkaa

Kyyjärven palonaiset ovat monessa mukana



Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Kahvia ja hernerokkaa

1.7.2007 Irja Turpeinen, Mediamyllärit: T. Härkönen / kuvat Veikko Huumarkangas

Kyyjärven palonaiset ovat monessa mukana

Kyyjärven palokuntanaisten toimintaa on ollut jo 33 vuotta: ensimmäinen kokous pidettiin 2.5.1974 ja perustajajäseniä oli 18, vetäjinä Siiri Mäntynen ja Maire Saikkonen. Nykyään jäseniä on 52, joista aktiivisesti toimivia 30. Irja Turpeinen on puheenjohtaja ja Seija Hietalaakso sihteeri.

Talvisin ns.ompeluiltoja järjestetään kolmen viikon välein ja kesällä kokoonnutaan muutaman kerran. Osallistujia on 20-30, paloasemalla tai kodeissa. Tarjoilu hoidetaan vuoron perään. Alun perin taidettiin sopia, että vain yhtä sorttia saa olla kastettavaa, mutta se on unohtunut, kertoo pj. Irja.

Paikan päällä järjestetään arpajaiset: jokainen tuo jotakin - kynttilöitä, kahvipaketin, makaronipusseja, hedelmiä ym.järkevää. Näin kerätään varoja.

Palomiehille eli tulentorjujille lahjoitettiin keväällä 30 kahvimukia. Palonaiset ovat valmiina huoltamaan esim. erilaisilla kursseilla. Mm. savusukelluskurssilla he muonittivat kurssilaiset: tarjolla oli 40 l hernekeittoa. Tämä on perinteistä palokuntanaistoimintaa, sen lisäksi ns. lähimmäisapua. He käyvät auttamassa tarjoilussa, siitä kukaan ei saa henkilökohtaista palkkaa eikä heillä muutenkaan ole mitään taksoja, vaan osastolle saa halutessaan lahjoittaa jotain. Perinteeksi voi kutsua äitienpäiväkahvitusta kirkossa: tänä vuonna oli 32.kerta!

Koulutus tukee palokuntanaistoimintaa - sekä lääni että heidän oma peruskurssinsa - aiheena mm. ensiapu, muonitus, alkusammutus, kotivara.

Muonituspäällikkönä toimii Lahtisen Kaija.

Irja Turpeinen ja Seija Hietalaakso kävivät pyynnöstä kertomassa palokuntanaisten tärkeästä toiminnasta. Veikko vieraili kevään kokouksessa kuvaamassa.

NopolaNews toivoo juttuja jatkossakin: Mitä kuuluu, palokuntanaiset?