Kyyjärven verkkolehti | heinäkuu 2007
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Romeo (Stenstallets Disco) täytti 19.7.07 10 vuotta

Petit basset griffon vendeen uros Romeo saapui syksyllä 1997 Kyyjärvelle Loviisasta, josta Tammisen perhe kävi sen hakemassa.


Eija ja Matti, osa 2

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Eija ja Matti, osa 2

15.7.2007 Kyyjärven Mediamyllärity ry / Aaro Toppinen / Kuvat: Ville Moisio

Eija ja Matti Honkonen juhlistivat 20 v. hääpäiväänsä 14.7.2007 kutsumalla juhlaan sukulaisia ja ystäviä, ensin kirkkoon ja sen jälkeen Rientolaan.

Osa 2 siitä syystä, että sen verran harvinaisesta tapahtumasta oli kyse, että jätän kirkollisen seremonian kuvauksen Olavi Vallivaaran tehtäväksi. Tämä jatkuu siis suurinpiirtein siitä, kun juhlaväki siirtyi Rientolaan eli entiselle maamiesseurantalolle.

Puheensorina täytti tilan välittömästi, kun vuosia sitten toisensa tavanneet vaihtoivat kuulumisia. Kukaan ei ollut oikeastaan vanhentunut, vaikka kaikkien nimet eivät mieleen tulleetkaan. Vastaanottokättelyjen jälkeen siirryttiin kahvipöytään, josta ei "tökkäämistä" puuttunut. Kyyjärven palokuntanaiset hoitivat tarjoilun taidolla tuttuun tyyliin.

Kahvittelujen jälkeen itse kunkin varvas alkoi väpättää, kun Matti ripotteli kahvinporoja lattialle. Liekö ollut pannujauhatusta, kun ensimmäisten valssien jälkeen osa lakaistiin pois. Akselin ja Elinan häävalssi soi ensimmäisenä kappaleena aivan samoin kuin kaksikymmentä vuotta sitten Peuralinnan koululla. Metsäkukkia uskaltautuivat jo sitten muutamat muutkin parit lähteä parketilta poimimaan.

Ensimmäisen kiperän tanssisetin jälkeen osalla oli jo hiki pinnassa tanssimisesta ja osalla kylmä hiki taitojen puutteen takia. Tässä välissä pöytä oli katettu uudelleen ja vuorossa olivat maukkaat suolapalat. Kuulumisia vaihdettiin ja nautittiin hyvästä ruoasta, juomasta ja ihmekyllä lähes poutasäästä. Tanssiparketti täyttyi entisestään ja aavistuksen verran puheensorina vilkastui, kun kielenkannattimien liukastamiseen tarkoitettu vihertävä Eijan ja Matin lemmenjuoma saapui tarjolle. Ne, jotka lähtivät aiemmin pois, eivät tienneet, että illan vanhetessa juoman väri näytti muuttuvan punertavaksi.

Lämminhenkinen juhla päättyi puolen yön tietämissä ja tuttuja luvattiin tavata useammin. Saapa nähdä miten käy. Perinteisiä sukujuhlia järjestetään kesäisin lähes viikoittain, mutta mukava tapa tämäkin tavata tuttuja. Vaatii tietenkin aikamoista rohkeutta astella alttarille uudelleen.

Lämpimät kiitokset Eijalle ja Matille hienosta juhlahetkestä mukana olleiden puolesta.

Ps. Nopola Newskin sai terveisiä peräti Australiasta asti ja ainakin Ruotsissa, Sundsvallissa, kuunnellaan valtuuston kokouksia. Kiitos palautteesta.