Kyyjärven verkkolehti | heinäkuu 2007
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Viimeiselle matkalle

Kyyjärven kirkkomaahan saateltiin perjantaina 6.7.2007 Erkki Kotanen ja Antero Koskela. Terttu Honkanen saateltiin lauantaina 9.6.2007.Maria Noponen viimeiselle matkalle

8.7.2007 Olavi Vallivaara

Maria Inkeri Noponen e.Valkeinen siunattiin Kyyjärven kappelissa sunnuntaina 8.7.2007. Muistotilaisuutta vietettiin kirkossa.

Maria Noponen syntyi Perhon Möttösessä 17.1.1938. Äiti kuoli hänen ollessa 17-vuotias. Pian tämän jälkeen hän lähti palvelijaksi ja sen jälkeen muutti Kyyjärvelle kaupanmyyjäksi. Näissä tehtävissä hän oli myös Möksyssä ja Jyväskylässä, jossa hän kävi talouskoulun. Veikko Noposen kanssa hänet vihittiin avioliittoon v.1957. Avioliitosta syntyivät lapset: Juhani ja Ilona. Yhteinen koti oli Nurmijoen koululla, jossa Maria oli keittäjänä. Oma koti "Koivukumpu" hankittiin Kyyjärveltä 1960-luvun alkupuolella. Uusi koti rakennettiin v.1973. Maria oli paitsi perheenäiti, yrittäjän puoliso ja Juhanin hoitaja myös aina välillä töissä kodin ulkopuolella mm. Essolla ja koululla. Hän kouluttautui vanhustenohjaajaksi ja työskenteli myös vanhainkodilla. Maria oli ulospäinsuuntautuva ihminen ja palvelualtis. Hän toimi aktiivisesti monissa järjestöissä ja seurakunnassa. Kehitysvammaisten tukiyhdistyksen puheenjohtajana ja jäsenenä hän toimi pitkään. Marian rakkaita harrastuksia oli posliinimaalaus, leipominen ja lenkkeily sekä viime vuosina yhdessä Veikko puolison kanssa mökillä työskentely. Maria oli monien ystävä ja auttaja, tempperamenttinen ja energinen ihminen. Hänen äkillinen poislähtö yllätti meidät kaikki 19.6.2007. Mariaa jäivät kaipaamaan Veikko puoliso,Ilona tytär, sisar ja veljet perheineen, muut sukulaiset ja ystävät.