Kyyjärven verkkolehti | heinäkuu 2007
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Työharjoittelu Fuerteventurassa 28.5.07–13.9.07

Opiskelen Kuopion Savonia- ammattikorkeakoulussa hotelli- ja ravintola-alaa, ja lähdin kesäksi tekemään työharjoittelua Kanariansaarille.



Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Terveiset kielikurssilta

18.7.2007 Roosa-Maria Lautanen/BT

Kokemuksia kielikurssilta Englannissa

Helteiset (ja sateiset) terveiset Englannista! Kielikurssi alkoi kolmen paivan vierailulla Lontoossa, jossa tutustuttiin nahtavyyksiin (mm. Big Ben) ja Madame Tussaudsin vahakabinettiin, jonka kummitusosio oli oikeasti pelottava!

Torquaihin matkasimme bussilla, perilla oltiin vasta yhentoista aikaan illalla, joten useimpien piti menna isantaperheeseen taksilla. Saa suosi meita viikon verran, jonka jalkeen saatiin sadetta oikeen urakalla. Tanaan porottaa kuitenkin taas aurinko!

Opiskelu suoritetaan oman tason mukaisissa ryhmissa ja jokaisella ryhmalla on kaksi liideria, joiden kanssa heilutaan aktiviteeteissa. Taalla ollaan saatu jo kilokaupalla ranskiksia seka cream teata (teeta, leivan nakonen pulla, voin nakosta ja paksusta kermaa seka hilloa, on parempaa kun milta kuulostaa). Torquaytakin on nahty jo mukavasti, satamassa haisee kala, "paakatu"on taynna houkuttelivia kauppoja (mika tarkottaa et rahat on kulutettu) ja rantakatu on taynna karkkikauppoja ja kahviloita (mika puolestaan tarkottaa et ei kukaan ainakaan oo laihtunu). Kavelyennatys on tehty niin Lontoossa kuin taallakin, mutta hauskaa on ollu. Autot ajaa ihan vaarala puoella, minka takia niiden alle meinaa koko ajan jaada.

Opiskeleminen on mukavaa, kaikilla ryhmilla on kaks opettajaa. Tunti kestaa 80 minuuttia, tauko 20 ja toinen tunti taas 80.

Aktiteettien puolella ollaan paasty mm. lasersotaan, cockingtoniin (pieni kyla Torquayn lahella) ja townwalkille.

Sunnuntaiaamuna lahdemme Pariisiin muutamaks paivaks, jonka jalkeen Suomi kutsuu. Aika on mennu aivan liian nopeasti ja kahviloita on koluttu ihan liikaa. See you in few days!

roosa