Kyyjärven verkkolehti | heinäkuu 2007
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

 

Elämyksiä ja tunnelmia

13.7.2007 Birgitta Tallila

Viikko Münchenissä on takanapäin; huomenna koittaa kotiinlähtö.

Tänään (13.7.) viimeisenä vierailupäivänä pääsin koko päivän kestäneelle kiertoajelulle. Perjantaisin perheen isä pääsee töistä jo klo 12, jolloin lähdimme MÜnchenistä. Ensimmäisenä pysäkkinä oli 70 km päässä oleva kaupunki nimeltä Bad Kohlgrub, jossa söimme jäätelöannokset. Sieltä jatkoimme FÜssen nimiseen paikkaan (90 km Münchenistä) katsomaan mahtavia vesiputouksia.

Matka jakui perheen lomapaikkaan Plansee-järvelle, mikä on eräänlainen muoto suomalaisesta mökkielämästä. Poikkeuksena tosin se, että mökkien tilalla on asuntovaunuja vieri vieressä. Asuntovaunupaikan vuokra on kuulemma toukokuusta lokakuuhun (kesäsesonki) 724 euroa ja talvikaudella 256 euroa (lokakuusta toukokuuhun)  Hintaan  kuuluu verot ja jätehuolto. Paikalla on kioski (pikkusyötövöö, jätskiä, karkkia yms,makkaroita pizzaa jne), ruokapaikka Musteralm sekä hotelli Forelle. Paikalla voi harrastaa sukellusta ja pelata biljardia. Lisäksi löytyy suihku ja pyykinpesumahdollisuudet. Maisemat oli mahtavat: turkoosinsininen järvi vuorten ympäröimänä.

Paluumatkalla Ettalin luostarin ohi (siellä tehdeen olutta ja snapseja.Päivän kruunasi jäähyväisateria Dietramszell-nimisessä majatalossa. Söimme hyvin skasalaista ruokaa:sianfilettä ja nuudeleita. Ja aterian kruunasi herkullinen jälkiruoka.

Haikein mielin lähden huomenna kotiin, vaikka totta onkin, että oma koti on kullan kallis.