Kyyjärven verkkolehti | heinäkuu 2007
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Pappatuntureiden kokoontumisajo III

ja muutkin vanhat menopelit ja vehkeet markkinoille mukaan. Pappatuntureita tulossa Petäjävedeltä saakka.


Pelastustoimi esittäytyy markkinoilla

Yhteistyökumppanit

Katso lisäkuvat   

Pappatuntureita ja vanhoja vehkeitä....

23.7.2007 Kyyjärven Mediamyllärit ry / Aaro Toppinen

...oli tuttuun tapaan nähtävänä markkinapäivänä.

Rompepäivät ovat rompepäiviä ja isommat markkinat ovat täynnä markkinakojuja pilvin pimein. Kyyjärven markkinoiden erityispiirteeksi näyttäisi muodostuvan se, että monenlaista tarjontaa ja nähtävävää on sopivassa suhteessa. Saadun palautteen perusteella ideaa kannattaa jalostaa tulevaisuutta silmällä pitäen.

Vanhojen vehkeiden osalta tämän vuoden kohokohdat olivat ilman muuta Petäjäveden Pappatunturit sekä perholaisen (ex-kyyjärveläisen) Erkki Takasen entisöidyt polkupyörät. Erkki Takanen on vuosien mittaan kunnostanut erilaisia vanhoja koneita maamoottereista autoihin, mutta viime vuosina kuvaan mukaan ovat tuleet myös vanhat polkupyörät. Viimeisen päälle kunnostettuja, kuten lisäkuvista ilmenee. Pyöräraadot hän on koonnut ympäri Suomea.

Puolenpäivän tietämissä paikalle saapui Petäjäveden Pappatunturiporukka. Varsinkin vanhemman markkinaväen mieliin Tunturit palauttivat monenlaisia muistoja vuosikymmenten takaa. Tanssireissuja lähipitäjiin, työmatkoja metsätöihin, kauppareissuja ja monta muuta matkaa niillä tehtiin 1950 - 1970 luvuilla.

Petäjäveden Pappatunturit eivät olleet yksinomaan näytteillä, vaan markkinayleisö sai kuulla jokaisesta menopelistä pienen tarinan. Totta vai tarua, se jäi itsekunkin harkittavaksi. Miljoona kilometriä oli kertynyt jo erään Tunturin mittariin, kiskoilla ajettava, apupyörällä varustettu malli oli ollut VR:n käytössä, Harjun Betoni oli kuulemma toimintansa alkuvaiheessa kuljettanut lähettimallilla betonia ympäri Jyväskylää. Siinä muutama esimerkki tarinoista.

Hitausajo oli yllättävän vaikeaa, mutta voittaja siihenkin lajiin saatiin, tosin vasta karsintojen kautta. Viivalle asettui näet sen verran kaksipyöpäisiä kokeilemaan, ettei tien leveys riittänyt.

Lankulla-ajon voittaja tuli Petäjäveden kerhosta. 5 metrisen 4" lankun oli lahjoittanut 100-vuotias Kyyjärven Saha Oy. Lankku oli näyttävästi koristeltu polttoraudalla Kyyjärven Sahan - Puu on ystäväsi - sydämenmuotoisilla logoilla. Voittaja sai lankun omakseen, jonka hinta oli noin 8,5 € sisältäen alffin. Kotiinkuljetus sisältyi hintaan 100 km:n säteelle. Tietenkin sarjojen voittajat saivat myös Nopola Newsin lippalakit, ei kuitenkaan sitä Erkin rupelimallia.

Alajärveläisen Erkki Koivusaaren katseenkääntäjä Scania Vabis 36 oli paikalla. Hieno peli. Jarmo "Huippa" Kalliojärvi oli narauttanut Pikkuvalmetin käyntiin ja tuonut sen markkinoille.

Lämpimät kiitokset Petäjävedelle, Takasen Erkille sekä kaikille muille, jotka toivat vanhat vehkeensä näytille :)