Kyyjärven verkkolehti | heinäkuu 2007
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Pappatuntureiden kokoontumisajo III

ja muutkin vanhat menopelit ja vehkeet markkinoille mukaan. Pappatuntureita tulossa Petäjävedeltä saakka.


Pelastustoimi esittäytyy markkinoilla

Yhteistyökumppanit

Pappatuntureiden kokoontumisajo III

5.7.2007 Kyyjärven Mediamyllärit ry / Aaro Toppinen

ja muutkin vanhat menopelit ja vehkeet markkinoille mukaan. Pappatuntureita tulossa Petäjävedeltä saakka.

Parina viime vuonna suurta mielenkiintoa ovat herättäneet kaikenlaiset vanhat menopelit ja koneet. Vanhoja autoja, traktoreita, mopoja, moottoripyöriä, maamoottoreita ja paljon muuta oli jo viime vuonna mukana. Eniten katseita taisi viime vuonna kerätä Peuran Markun huippuhieno Chrysler Royal Coupe vuosimallia 1940 (ks. julkaisuarkisto heinäkuu 2006).

Tänä vuonna on luvassa Pappatuntureita Jyväskylän kupeesta Petäjävedeltä saakka. Petäjäveden porukka, 10 - 15 henkeä, lähtee reissuun jo hyvissä ajoin ja yöpyvät tullessaan Lomakouherossa. Lauantaina markkinoilla on ohjelmassa mm. 25 metrin hitausajo ja lankulla-ajo. Sitä ei tietenkään kerrota kuinka korkealle lankku on nostettu vai onko nostettu ollenkaan. Se on tultava paikanpäälle katsomaan.

Oman mausteensa Pappatunturisoppaan tuovat varmasti Petäjäveden porukan värikkäät kertomukset kyseisen kulkupelin historiasta. Se, onko kyseessä tarua vai totta, jää itsekunkin kuulijan arvioitavaksi.

Petäjäveden Pappatunturit ovat siis tulossa, mutta löytyykö läheltä tai kauempaa muita vanhoja menopelejä. Jos löytyy, niin tervetuloa. Tiedä vaikka itse P.A Turpeinen sattuisi Esson tankilla ajokkisi tankkaamaan. No, se on ainakin varma, että tankilla on jonoo...

Tervetuloa

Ps. Hyvän Pappatunturikuvan puutteen johdosta, pääkuvassa suomalainen "asiantuntijaryhmä" pohtimassa ranskalaisen insinöörityön taidonnäytteen käyntiongelmia kesällä 2005.