Kyyjärven verkkolehti | elokuu 2007
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Aktivoidu nuori- projekti

21.7.2007 Roosa Lautanen ja Elina Honkola

Keväällä käynnistynyt Neuvokas-projekti on laittanut nuoret liikkeelle kahdeksan kunnan alueella.

Syksyllä alkavan projektin tarkoituksena on antaa nuorille alkusysäys aktiiviseen toimintaan ja oman äänen kuuluville saamiseen. Saarijärvellä sijaitsee Aktivoidu Nuoren pääkonttori, jossa työskentelevä projektivetäjä Jannina Lahti huitelee kunnasta toiseen kertoen nuorille projektista ja sen mahdollisuuksista, muodostaen nuorisovaltuustoja sekä laittaen nuoret toimimaan omatoimisesti. Projekti kestää ensi kevääseen, jolloin nuoret ovat toivon mukaan vielä yhtä innokkaita kuin nyt, jotta toiminta voisi jatkua!

Kyyjärvellä Ryhmä Rämäksi nimetty nuorisovaltuusto alkaa kokoontua säännöllisesti syksyn alussa, jolloin aletaan miettiä erilaisia toimintatapoja ja keinoja nuorten mielipiteen esille tuomiseen, sekä toiminnan järjestämiseen.

Opetusministeriö on myöntänyt projektille 30 000 €:n määrärahat, joilla on tarkoitus perustaa joka kuntaan nuorisotiedotuspiste, joka sisältää tietokoneen sekä mm. oppaita, joista nuoret voivat käydä etsimässä tietoa omaa elämää koskeviin kysymyksiin. 

Saarijärvellä, Konnevedellä, Kannonkoskella, Kyyjärvellä, Karstulassa, Kivijärvellä, Pylkönmäellä ja Viitasaarella toimiva projekti on koonnut aktiiviset nuorisoryhmät jo viidessä kunnassa.

Tarkoituksena on saada nuoret toimimaan itse, mutta aikuisten tuki on myös todella tärkeää, jotta ryhmän toiminta jatkuisi vuodesta toiseen antaen mahdollisuuksia myös nuoremmille.

Tekeillä on myös nettisivut nuorille. Nuoret saavat sivuilta apuja elämän kiperiin kysymyksiin ja tietoa oman sekä lähikuntien nuoriso toiminnasta.

Saat lisätietoa nuorisotiedotuksesta osoitteesta www.nettinappi.fi