Kyyjärven verkkolehti | elokuu 2007
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Iltakahvilla metässä

Kahvit pulloon ja menoksi. Ja voi sinne ottaa marja-astiankin mukaan.


Ei mikä tahansa kalajuttu

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Harvinainen perhonen Nurmijoella

16.8.2007 Juttuvinkit / Aaro Toppinen

Suomen oloissa harvinainen yövieras liihotteli Nurmijoelle ja jäi Lehtosen Kimmon haaviin 15.8.2007 klo 22.55.

Agrius convolvuli eli kiertokiitäjä on Etelä-eurooppalainen laji, jota tavataan Suomessa harvinaisena vaeltajana. Suomen Perhostutkijain seuran Internet -sivuston mukaan havainto oli eiliseen mennessä vasta kahdeksas tänä vuonna Suomessa, joten aika harvinaisesta lajista on siis kyse. Kaikki muut tämän vuoden havainnot on tehty Kyyjärveä etelämpänä. Suomen Perhostutkijain Seura ry:n Internet sivut löytyvät osoitteesta http://www.perhostutkijainseura.fi/

Kiertokiitäjä käy mielellään seuraavissa kukissa: köynnöskuusamat, tupakat ja syysleimut. Kimmo nappasi perhosen nimenomaan syysleimusta. Kiertokiitäjän siipien kärkiväli on tavallisesti 97 - 120 mm ja tällä uroksella sitä oli peräti 104 mm. Tämä ei muuten ollut Kimmon ensimmäinen Kyyjärveltä pyydystämä kiertokiitäjä vaan samanlaisen hän sai pari vuotta sitten Betsetin lähistöltä.

Kimmo on harrastanut perhostenkeräilyä pienestä pojasta lähtien ja niiden latinankieliset nimet tulevat kuin apteekin hyllyltä. Tosin Kimmo totesi, että vasta 50. vuoden harrastamisen jälkeen nimiä osaa riittävästi.

Kyyjärveltä löytyy toinenkin innokas perhosten keräilijä; Kytölän Raimo. Onkohan muita? Tarkkaa ja mielenkiintoista puuhaa, kuten lisäkuvista ilmenee.