Kyyjärven verkkolehti | elokuu 2007
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Kaukainen markkinavieras

27.7.2007 Juttuvinkki / Mediamyllärit / AT

Tai ei mikään vieras vaan kyyjärveläisille tuttu mies Kanadasta, Ahti Ruuska.

Ahti ehti juuri ja juuri markkinoille, sillä hän taisi tulla Kyyjärvelle vain päivää ennen markkinoita. Hänen vaimonsa Marja-Leena ja tytär Dinah vierailivat täällä vähän aiemmin. Marja-Leena lupautui kertomaan jotakin Kanadan oloista ja alkutaipaleesta. Alla olevaan Marja-Leenan kirjoitukseen on lisätty ä- ja ö- kirjaimet lukemisen helpottamiseksi.

Marja-Leena Ruuska:

Terveiset täältä Canadasta. Vietin 4 viikkoa Suomessa tyttäremme ja ensimmäisen lapsenlapsemme NOORAN kanssa. Lupauduin kirjoittamaan teille vähän mieheni Ahti Ruuskan taipaleesta ja työstä Canadassa. Ahti on lähtenyt Kyyjarveltä 1968, tuli vuoden lomalle Suomeen ja siellä sitten tavattiin Kauhajoella. Siita sitten minäkin summassa Ahtin mukana Canadaan kun Karstuset Amerikkaan vaikka en ollut Helsinkia kauenpana käynyt oli turva kelkassa Ahtin mukana. Ahti oli kirvesmiehenä. Meille syntyi ensimmainen tyttö Niina 1973 ja sitten Dinah 1975. Dinan olette tavanneet täällä Nopola news palstalla. Sitten Ahti mietti että mitenkähän, jos kokeilisi vesikouru yritysta Kingstonin alueella, josta oli tullut vakitunen kotikaupungkimme. Soinista lähtöisin oleva ystävämme Aaro Kantolalla oli yritys Torontossa ja Aaro sanoi, että ota siita yksi hänen troki  elikkä kuorma-auto, jossa oli rännikone sisällä ja tulsut eli työkalut ja kokeile jos onnistuu. Siitä sitten tuumasta toimeen.

Ahti aloitti oman yrityksen 1978. Minä aina pakkasin tytöt kuorma-autoon ja niin me lähdettiin Torontoon tavaran hakuun. Niin leviteltiin mainoksia taloihin ja laitettiin ilmoitus puhelinkirjaan. Siitä se pikkuhiljaa lähti liikkeelle. Ahti myös piti vielä toisen eli kirvesmies hommansa niin kauan etta oltiin varman päällä. Sitten alkoi suusta suuhun mennä tieto että on syntynyt uusi yritys nimeltään Kingston Seamless Eavestrough eli Kingstonin Saumaton Ränni. Pikkuhiljaa asiakaspiiri laajeni helppoa ei ollut vaikka sanonta aina suomessa oli että menivät kultaa vuolemaan. Se oli kaukana siita, Ahti osti oman koneen ja teki töitä pyhää arkea. Minä ja lapset jouduttiin käydä ja kolmesti viikossa tavaran haussa.

Maine kasvoi ja asiakkaat olivat tyytyvaisiä. Tässä näkee kuinka suomalaisesta sisusta on paljon hyötyä. Nyt Ahtilla on kolme kuorma-autoa ja jokaisessa kone ja 2 miestä joka autossa. Itse tekee korjaukset ja pikku työt. Dina tuli mukaan yritykseen muutama vuosi sitten mittailee ja tekee arviot on myöskin ollut asentamassa poikien mukana. Että näin ei aina sanonta pidä paikkaansa, että pojasta polvi parempi kyllä se voi olla toisinkinpäin. Dina on perinyt isältään taidon tehdä työta halun.

Nyt Dina hoitelee pikku Nooraa ja sitten ensi vuonna tulee mukaan. Yritys on nyt laajentunut, että ei tarvitse hakea tavaraa vaan tulee rekalla. Syksy on kiireisintä aikaa, että joutuu töita siirtämään keväälle. Ei ole Ahtin työtahti kovin viela hiljentynyt.

Kiitoskirjeet asiakkailta lämmittävät mieltä. Kerron tässä nyt viimeviikkoisen asiakkaan mielihyvän. Vanhempi nainen tuli toimistoon ja sanoi että ei voi olla totta että joku nykyaikana voi olla noin ystavällinen ja haki heti tikapuut ja korjasi. Tarjosin miehelle viiniä valkoista tai punaista sanoi ei kiitos, en juo. Tämä sama asiakas oli sitten ostanut Dinan vauvalle vaatteita kiitokseks, etta kannattaa tehdä hyvä työ ja pitaa asiakkaat tyytyvaisenä.