Kyyjärven verkkolehti | syyskuu 2007
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Lintulahden taistelu

Ensivuonna tulee "vain" 200 vuotta kuluneeksi historiallisesta taistelusta.


Kuukauden runoElokuuHuttusten serkkutapaaminen Karstulassa Kirjaston aukioloajat

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

 

Katso lisäkuvat   

Huttusten serkkutapaaminen Karstulassa

1.9.2007 Irmeli Uusisalo /IM

Huttusten serkkutapaaminen Karstulassa oli heinäkuun 21. päivänä 2007.

Yllä kuvassa "puuhanaiset" Irja ja Mirja.
Irja Turpeinen ja Mirja Kriivarinmäki innostuivat sukututkimuksen myötä kutsumaan serkut koolle. Suuren työn Irja ja Mirja tekivät "haaliessaan" osoite tiedot kaikista serkuista. Suuri serkkukatras on levinnyt laajalle, osa hyvinkin kauas Kyyjärven Kumpulan Ojalasta mistä suku on lähtöisin.

Kutsun olivat vastaanottaneet 23 serkkua ja paikalla oli kaikkiaan 49 henkeä. Serkkutapaamiseen saavuttiin ympäri Suomen 13 eri paikkakunnalta ja aina Ruotsista saakka. Serkkujen ikäjakauma on niin laaja lähes 30 vuotta, että olemme jääneet toisillemme tuntemattomiksi.Tuntemattomina ei kuitenkaan kauan säilytty. Kunhan ensin oli saatu selville, että kenen tyttöjä ja poikia ollaan, alkoivat jutut lentää. Jokainen halusi kuulla Ojalan nykyiseltä isännältä Janne Huttuselta, miltä isän tai äidin synnyinkoti nykyisin näyttää.

Kun kuulumisia on selvitettävänä parhaillaan koko eliniän varrelta, juttua riittää. Sukulaiset tunnisti, jos ei muusta niin sukunäöstä. Yllätyimme, että näin paljon serkkuja oli paikalla. Serkkumme Marjatta Toivonen (82v) oli saapunut Ruotsin Jönköpingistä ja oli nähnyt unen kaksi päivää ennen kutsun saapumista. Unessa oli paljon vieraita ihmisiä, Marjatasta tuntui, että hänen pitäisi tuntea suurin osa serkuista. Pohjimmiltaan tutuiksi unen ihmiset osoittautuivatkin serkkutapahtumassa.

Marjatta Toivonen oli kiitollinen, että sai tavata näin paljon sukulaisia kerralla ja tähän yhtyi koko juhlaväki. Irja ja Mirja totesivat, että tehty työ ei mennyt hukkaan, niin paljon on saatu kiitosta ja hyvää palautetta tapahtuman johdosta.