Vihreistä tomaateista
16.9.2007 Irma MäkeläVihreät tomaatit ovat edelleen vihreitä eivätkä muuksi muutu, kuin oman käden kautta.
Varsin hyviä valmistusohjeita tuli vihreiden tomaattien säilömiseksi. Kaikki vähän samantapaisia, mutta pieniä vivahde-eroja. Tässä hyvä perusresepti, josta voi sävellellä loppupelissä vaikka minkämoisen tomaattivirtuoosin.
Tomaattisalaatti (-62 Kotiruoka)
1 litra pieniä vihreitä tomaatteja
1,5 rkl etikkaa
0,5 litraa vettä
Keitä näitä vähän aikaa ja kuori tomaatit.
Tee etikkaliemi:
2 dl väkiviinaetikkaa
2 dl vettä
500 gr sokeria
kanelinpala
5 neilikkaa
Keitä lientä hetki, tomaatit sekaan, keitä kirkkaiksi ja tölkitä.
Muut ohjeet olivat vähän samantyyppisiä kuin edellinen, mutta tomaattien kavereiksi voi lisätä sipulia, porkkanaviipaleita, paprikakuutioita ja maustaakin voi omien makumieltymystensä mukaan, suolahyppysellinen ei varmasti ole pahikkeeksi.
Kiitos makoisista resepteistä ja ei muuta kuin purkittamaan syksyn satoa talven riemuksi!
PS. Porkkanatkin ovat vielä pellossa.