Kyyjärven verkkolehti | syyskuu 2007
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppanit

Kolme miljoonaa kasassa!

24.9.2007 Kyyjärven Mediamyllärit ry / Aaro Toppinen

Ei sentään euroja, vaikka yhteistyökumppanikortteja menee naapuripitäjiin kuin kuumille kiville, vaan napsautuksia Nopola Newsissä. Uusia palveluita luvassa.

Maanantaina 24.9.2007 johonkin aikaan iltapäivästä ylittyi taas yksi rajapyykki, sillä joku lukijoista napsautti kolmannenmiljoonannen kerran Nopola Newsiä. Kohtuullista kansallista tasoa reilussa kahdessa vuodessa.

Oliko lukija sitten naishenkilö Vihdistä, jolta saatiin lämminhenkistä palautetta, kiitos siitä, vai kenties yrittäjä Karstulasta, joka lähetti tietoa yhteistyökumppanikortilleen vai joku lähes neljästäkymmenestä kävijästä Amerikasta, Ruotsista, Saksasta tai Kanadasta vai oliko hän joku ihan tältä kylältä tai muualta Suomesta. Vaikka kävijäseuranta entisestään paranee syksyn mittaan, niin ihan tarkkaan tuota tietoa ei saada koskaan selville. Eikä tarvitsekaan. Laitetaan ainoastaan rajapyykki tänne muistiin.

Lähipäivinä käyttöönotettavien uusien palvelujen myötä myös napsuttelujen määrä tulee todennäköisesti entisestään kiihtymään. Blogi -palikka otettaneen käyttöön tämän kuun loppuun mennessä. Teknisesti se on jo valmis, ainoastaan nimi puuttuu, pientä fiilausta ulkoasuun sekä ohjeistusta ja ensimmäinen avausjuttu. Siitä se lähtee.

Historiallinen hetki on siis luvassa, sillä tiettävästi ensimmäisen kerran Internetin historiassa yhteisömedian kumppaniksi tulee perinteisen median edustaja. Toisinpäin lukuisia kokeiluja on tehty niin Suomessa kuin ulkomaillakin, perinteinen media houkuttelee käyttäjiä sisällöntuottajiksi.

Viiden Kunnan Sanomat aloittaa Nopola Newsin ensimmäisen blogin. Tavoitteena on herätellä keskustelua, kerätä ideoita ja kommentteja eri aiheista. Varmaa on, että näilläkin seuduilla lukemattomia uusia ideoita ja kuningasajatuksia hautautuu tai jää tulematta esiin. Jospa blogi olisi uusi kanava tämän tyyppisten ideoiden kokoamiseksi ja jalostamiseksi. Perinteistä netin keskustelupalstaa eikä lehdistä tuttua yleisönosastoa blogista ei ole tarkoitus tehdä vaan pikemminkin sen tehtävänä rakentavassa hengessä koota ajatuksia yhteen. Samaa mieltä asioista ei toki kuitenkaan tarvitse olla. Viiden Kunnan Sanomien päätoimittajan Ilkka Salosen ajatuksia blogin mahdollisuuksista löytyy tämän kuukauden pääkirjoituksesta.

Ja näytti muuten tänään ilmeistyneen uusi valinta sisällöntuottajille "Lisää video omalta koneelta" Huh, huh.