Kyyjärven verkkolehti | lokakuu 2007
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Pauli Mäkelä siunattiin haudan lepoon Ruotsissa 5.10.2007

9.10.2007 Pauli Mäkelän omaiset / AT

Pauli Juhani Mäkelä syntyi 5.11.1943 Koivukankaalla, Kyyjärven Saunakylällä, Olga ja Matti Mäkelän perheen nuorimmaisena.

Koivukankaan isännyyden vaihduttua hän muutti vanhempineen Kyyjärven kirkonkylälle. Ammattikoulun jälkeen hän aloitti työuransa Kivijärvellä autonkuljettajana. Sieltä löytyi myös puoliso Laila o.s. Grön. Heidät vihittiin avioliittoon 12.12.1965 Kivijärvellä ja siellä oli myös heidän ensimmäinen yhteinen kotinsa. Paulin äidin kuoltua he muuttivat Kyyjärvelle töihin ja asumaan Matti- isän kanssa. Perhe muutti Ruotsiin v. 1969 3-vuotiaan Tuulan ja 2 kuukauden ikäisen Ulla- vauvan kanssa. Siellä heille syntyi vielä Petri- poika.

Pauli teki päivätyönsä Scanialla testaten kuorma-autoja, sekä linja-auton kuljettajana Trosassa. Hän oli innokas ”näpertelemään” kaikenlaista puusta, joka näkyy kaikkialla heidän pihapiirissään. Veneily ja kalastus olivat hänelle myös erityisen mieluisia harrastuksia. Vielä vuosi sitten syksyllä Pauli vieraili Lailansa kanssa Suomessa sisariensa luona, asuen syntymäkodissaan Koivukankaalla.

Pauli sai nukahtaa viimeiseen lepoonsa 14.9.2007 kotonaan Vagnhäradin Sundissa, pitkän sairauden uuvuttamana. Siunaustilaisuus oli Vagnhäradin kirkossa. Siunauksen toimitti pastori Janne Manni. Kirkossa ja muistotilaisuudessa lauloi paikallisten suomalaisten kuoro.

Pauli oli läheistensä ja ystäviensä rakastama, jota todisti mm. suuri saattojoukko, joka hyvästeli hänet kukkalaittein ja ruusuin. Paulia jäivät kaipaamaan Laila puoliso, lapset perheineen, sisaret ja muut läheiset ja ystävät.

Omaiset kiittävät sukulaisia ja ystäviä Paulin muistamisesta ja osanotosta suruun.