Kyyjärven verkkolehti | lokakuu 2007
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Viikonlopunviettäjiä Korvella

Saunakylän Korvella olivat Taisto ja Elma Harju poikansa Arton kanssa viikonloppureissulla.



Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

 

Katso lisäkuvat   

Terveisiä Islannista!

Sanna Honkonen

Haluaisitko nähdä perinteisten aurinkomatkojen ja lapin sijasta jotain erillaista? Suosittelen jään ja tulivuorten maata Islantia, jossa itse piipahdin syysloman alkajaisiksi.

Islanti tunnetaan kuumista lähteistään eli geysireistä, joiden lämpötila voi olla jopa 100° C.  Kiehuvat "vesilätäköt", jotka nousevat välillä kymmenien metrien korkeuteen, ovat näkemisen arvoisia. Islannin luonnosta löytyviä kuumia lähteitä käytetään lämpöenergian tuotantoon, mutta turistien kannalta niiden mielenkiintoisin käyttötarkoitus on kuumat altaat kuten keskellä laavakivipeltoja sijaitseva Blue Lagoon, jonka yhteyteen on rakennettu kylpylä. Altaa kivikoista löytyy puhdistavaa savea, jota voi sivellä mielin määrin iholleen ja veden lämpötila on paikoin jopa 50 celsius astetta.

Islanti on vulkaanisesti aktiivinen maa. Siellä on noin 200 tulivuorta, joista toimivia noin kolmisenkymmentä. Maaperä ja maisemat ovat karuja ja puutonta, mutta kraatereiden, jään ja tulivuorten ansiosta vaihtelevia.

Ilmasto Islannissa on tuulinen, mutta leuto. Valuuttana on Islannin kruunu, joka kurssinsa puolesta voi tehdä turistin olon rikkaaksi, sillä esim. 10 €:a vastaa noin 850 kruunua. Tuhannet kruunut hupenevat helposti, sillä ruoka ym. tarvikkeet ovat samaa hintaluokkaa kuin Suomessa. 

Tervemenoa vaan vulkaanisesti aktiiviseen Islantiin!