Kyyjärven verkkolehti | marraskuu 2007
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Partiokirkon ja johtajapalaverin tunnelmia

19.11.2007 Kyypartio/ Eevaliisa Hakola / kuvat Eki

Moni pieni koki kirkossa juhlahetken antaessaan omaa partiolupaustaan.

14 uutta sudenpentua antoi oman sudarilupauksensa. Tästä se partiotaival alkaa. Se miten pitkä ja antoisa taipaleesta tulee, sen näyttää aika. Joku voi harrastaa vuoden, toinen viisi, joku jopa viisitoista vuotta ja jollekkin partio on sydämenasia koko eliniän. Eilen kirkossa pienimmät näkivät niitä isompia, jotka ovat olleet mukana jo vuosia. Partiopaitoja ihailtiin. Ja uusi huivi odottaa sitä, koska se saa "retkikasteen" eli tuoksuu kotiin palatessa savulta. 

Partiolupauksia annettiin seitsemän. Lopuksi vielä jaettiin luokkasuoritus merkit viidelle nuorelle. Kahvituksen ja siistimisen jälkeen päästiin aloittamaan johtajapalaveria, jossa mukana oli johtajia ja vanhempainneuvoston jäseniä. Keskusteltiin johtajien jaksamisesta, yllekirjoittaneen hartiat eivät meinaa jaksaa kantaa, huoli myös muiden johtajien jaksamisesta. Kukaan meistä ei pysty tekemään enempää oman perhe/työkuvioiden takia.

Partiojohtaja Karppa Jyväskylästä on kiteyttänyt asian näin: Se mistä lippukunnassa on pula, on se sama, mikä takaa toiminnan laadun ja jatkuvuuden eli aikuisikäiset johtajat. Kyypartio vielä pyörii jotenkin toimivilla johtajilla jotka viikkotoiminnassa mukana. Mutta myös toiminnan tukijoita tarvitaan eli niitä aikuisia jotka voivat lähteä esim. valvomaan yön yli retkeä tai vastaamaan kesäleirin huollosta tai partiokirkon kahvituksesta. Eli eivät sitoudu pestiin viikottain vaan joskus. Ja samalla  antavat hieman hengähdystaukoa toimiville johtajille. Tästä lisää myöhemmin.

Tänä syksynä viikkotoiminnassa on ollut mukana 54  7-18 vuotiasta lasta ja nuorta.  Edelleen haluaisimme tarjota heille partiotoimintaa myös jatkossa. Lippukunnasta löytyy kyllä monenlaisia pestejä aina siitä lippukunnanjohtajasta alkaen. Partiossa tarvitaan monipuolista osaamista ja erilaisista asioista kiinnostuneita ihmisiä. Eli tarkoitan sitä, että oletpa sitten asentaja, insinööri, ompelija tai minkä alan osaaja tahansa, sinua tarvitaan. Tärkeää on olla yhtenä lenkkinä toiminnan mahdollistajana, nuoren kasvamisen tukena.