Kyyjärven verkkolehti | marraskuu 2007
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn EnglishBlogit

Leipä ihmisen tiellä pitää

Ruoka on Unkarissa vakavasti otettava asia (Berlinz- matkaopas). Pörkölt, töltött káposzta, gyumölc. Ai, on vai?


Raha-frobleemaHämmästyttää, kummastuttaaVäliaikatietoja Unkarista

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Hämmästyttää, kummastuttaa

3.11.2007 Tuula Härkönen / Mediamyllärit

Unkari ei olekaan kartalla Suomesta katsoen idässä , vaan LÄNNESSÄ...

Ihminen taitaa olla mielikuviensa vanki: Unkari kuuluu Itä-Eurooppaan. Kuitenkin kelloja piti kääntää Ruotsin aikaan eli siellä elettiin tuntia myöhempää. Budapest sijaitsee suurin piirtein samalla linjalla kuin Tukholma. - Olimme muuten sekaisin ajoista, kun siirryimme talviaikaan Unkarin maaperällä: piti elää Unkarin aikaa ja ajatella Suomen aikaa -kesästä talveen!!

Äkkinäinen luulee, että vain Skandinaviassa, tarkemmin sanoen Suomessa ja Ruotsissa, on ruska: koska niistä on kokemus. Unkari hehkui kullankeltaisena ja maisemaa täplittivät loistavat puna-oranssit puut kuin jalokivet. Kuva on hotellin parvekkeelta, Gyöngyösin kaupungista n. 8 km vuoristoon.

Meillä Suomessa on puhuttu tupakoimattomuudesta ja tupakan vaaroista jo kymmeniä, kymmeniä vuosia. Unkarissa sauhuttelu oli tosi yleistä. Hotellihuoneessakin oli poltettu ainakin 30-40 vuotta. Arvatkaapa, nukuimmeko parvekkeen ovi sepposen selällään.

Suomalaiset ovat kovia kahvinjuojia. Nopolanewsin syntyhistoriaankin kerroimme tarvittaneen ideointilappuja, kahvia, istumista, ajattelemista, kahvia ja keskusteluja (Irman antamia tietoja). Ulkomailla kahvi tahtoo olla ongelma: on kaikenlaista paitsi meikäläistä. Hotellin aamupalalla kahvi kiehua porisi koko ajan ja se oli valmiiksi sokeroitua!! Join teetä. 

Ihmiset olivat innostuneita. Joka puolella näytti olevan rakennustöitä. Tiet olivat hyväkuntoisia ja autokanta varsin uutta. Toki siellä näkyi myös muutamia nostalgisia warreja ja trabantteja.