Kyyjärven verkkolehti | marraskuu 2007
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

 

"Ädj, kättoo, haarom" - Nopolanews II

31.10.2007 Tuula Härkönen

Lähtölaskenta: yks,kaks,kolme. Jokaiselle Fazerin konvehdit ja Nopolanews-käyntikortti.

Ke 24.10. klo 14.30 H-hetkemme. Tila tuli täyteen ja oven suussakin riitti kuuntelijoita. Esittelimme Kyyjärven: vähän historiaa, elinkeinoelämää, aktiviteettejä; sitten Nopola News -projektimme 1.1.-31.8.2005 tavoitteet, informaatioketju ja tulokset, nykytilanne ja tulevaisuus.

Aamupäivällä Unkarin Lieder-hankkeiden avustusorganisaation presidentti Katalin Molnar sanoi puheenvuorossaan, että perinteiden tallentaminen ja inhimilliset suhteet pitäisi olla yhteinen arvopohja. Pystyin lainaamaan sitä meidän esityksemme loppupuolella  ja näin sitomaan  käytäntömme hänen ajatuksiinsa.  Meidän viimeinen powerpoint -sivumme: "Me kaikki tiedämme, mitä maailmalla tapahtuu TV:n, radion, internetin ja sanomalehtien välityksellä. Mutta kuka tietää, mitä tapahtuu lähellämme. Me tiedämme, Kyyjärvellä! Thank you. Köszsönöm!

Englanninkielinen esityksemme tulkattiin unkariksi. Ihmiset olivat kiinnostuneita. Kommentoimaan tulivat ruotsalaiset, virolaiset, englantilaiset ja hollantilaiset. Seuraavina päivinä monet tervehtivät ja hymyilivät: muistivat tietopakettimme. Ehkä unkarilaisilla tavallisilla ihmisillä ei ollut kielitaitoa tulla kysymään, mutta aina heillä on mahdollisuus pyytää lisätietoja sähköpostitse. Se olikin sovittu käytäntö. Ja onhan heillä powerpointimme.

Kuvassa vasemmalla tyttäreni Ikka (!!!), ulkomaalaisista vieraista huolenpitävä Eva Bardos ja oikealla todella hauska John Dowsett Englannista. John esiintyi meidän jälkeen aiheena Small Grants Schemes in Leader - Contrabution to Quality of life" (pienehköt Lieder-avustukset elämän laadun parantamiseksi). Hän ihasteli Nopolanewsin ideaa, oli muutenkin Suomen tuttu: oli kuulemma joskus kauan sitten ollut Lieksassa heinäpellolla hommisssa. 

PS. Opettelin numerot 1 - 9 unkariksi, jotta pystyn tekemään sudokuja paikan päällä!!  Köszsönöm (lausutaan kösönöm) = kiitos.