Kyyjärven verkkolehti | marraskuu 2007
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

 

Jo napot - Nopolanews maailmalla

30.10.2007 Tuula Härkönen / Mediamyllärit

(Finnvadjok.) Verkkolehtemme on esitelty Unkarissa 24.10.2007 Lieder+ -konferenssissa. Ja Kyyjärvi.

Ihan oikeasti HUHHUH. Oli mukava tulla takaisin ja nyt alkaa kokemusten sulattelu. Taidan jakaa tuntemukseni tällä palstalla jatkokertomuksena.

Valmistautuminen: Aikaa oli kolmisen viikkoa: vähän ja paljon. Onneksi Aaro, Irma ja Veikko - voimakolmikko - laativat hienon powerpointin ja Birgitta englansi tekstin. Sitten kuuntelin Aaroa mennen tullen ja sovitin asiat omaan suuhuni sopiviksi. Pidin puheessani kirjoittajan näkökulman - ordinary people: tällainen tavallinen mummeli pystyy kirjoittamaan ja lukemaan, vaikkei ymmärrä tekniikasta mitään. Englannin kielen tehokurssi oli menossa yötä päivää, Ilkka oli erinomainen personal trainerini. Innoissani opettelin unkariakin. Pakkaaminen jäi vähemmälle.

Matka: Lento Budapestiin kestää 2 1/2 tuntia. Unkarin kansallispäivää vietetään 23.10., joten meille ei suositeltu Budapestiin menoa mellakoitten vuoksi. Istua kökötimme koko päivän terminaalissa. Aikaa oli kerrankin ja minähän harjoittelin esitystäni, Ilkka katseli lentokoneita, uusia ja vanhoja.

Konferenssiporukkaa kokoontui ja iltasella meidät kuljetettiin bussilla n.80 km:n päässä olevaan Gyöngyösin kaupunkiin. (Lausutaan djöndjös.) Tutustuimme heti  Englannin, Hollannin, Italian ja Ruotsin edustajiin, myöhemmin Irlannin, Viron ja Latvian. Hotelli oli vuoristossa, rakennettu ehkä 70-luvulla. Ulkona oli pimeää, kosteaa ja mittari näytti +12 astetta.

Ke 24.10.2007 se alkoi.Paikka oli Karoly Robert College. Saimme hienot nimilaput rintaamme. Ilkasta oli tullut Ikka. Eva Bardos, käytännön asioista huolehtiva nuori tehonainen, oli papereista luullut, että Ilkka on tyttäreni!! Ilkka tai joku sen tapainen taitaa olla Unkarissa tytön nimi. Lisäksi jaossa oli monisatasivuinen kirja, johon oli nidottu kaikkien esitysten powerpointit. Ja siellä se meidän Nopolanews-juttummekin oli! Minä sain ensin vahingossa unkarinkielisen version. Vaikka osaan tervehtiä ja kiittää, tunnustaa rakkauteni ja tilata ruokaa unkariksi, taitoni ei ehkä riitä dokumenttien lukemiseen. Vaihdoin englanninkieliseen painokseen. Itse asiassa olisi kyllä ollut hauska saada Nopolanews-tietopaketti unkariksi! 

Aamupäivällä oli virallisia esittelyjä ja tervehdyksiä. Kuulokkeet korvillamme istuimme: jatkuva simultaanitulkkaus. En taida muistaa lounaasta mitään, koska lounaan jälkeen oli meidän vuoromme. Iltapäivällä osanottajat saivat valita neljän ryhmän välillä: 1.turismi, 2. paikallistuotteet, 3. kasvatus ja uusi teknologia ja 4. yhteisö/kunta ja palvelut. Me kuuluimme neljänteen alueeseen ja onneksi esiinnyimme ensimmäisenä.  JATKUU

PS Finvadjok (lausuttuna) = Olen suomalainen. Joo napot (lausutaan) =  Hyvää päivää.