Kyyjärven verkkolehti | marraskuu 2007
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Lukutaidottomuutta ekopisteellä

Lynx vartio tarkasteli Honkalehdon ekopistettä perjantai-illan iloksi.




Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Lukutaidottomuutta ekopisteellä

4.11.2007 Eevaliisa Hakola /Kyypartio

Lynx vartio tarkasteli Honkalehdon ekopistettä perjantai-illan iloksi.

Vartio tutki pareittain kaikki ekopisteen keräysastiat. Lehtimolkkeja ei enää niitten muodon vuoksi voi paljon tutkia. Toivotaan että niihin on sujahtanut vain niille syötäväksi sopivaa keräyspaperia.

Muovin keräysastioista löytyi mm. kahvipusseja, sipsipusseja ja jotain isoja bensakanisterilta näyttäviä nesteastioita. Mietimme että eikö ne kuuluisi hyötyjäteasemalle. Metallinkeräys astiassa oli sekajätettä ja esim. TDK kasetti. Myös ponnekaasupulloja löytyy usein metallikeräyksestä.

Lasinkeräys oli saanut seurakseen mm. ehjän rullamitan, sytytystulppia, peilinpalasia, muovikorkki ja metallikansi jätetty kiinni kierrätettävään lasiin. Ja aina kun lasinkeräysastiaan katsoo löytyy sieltä hehkulamppuja. Nyt astia oli niin täysi, ettemme sitä kallanneet sen tarkemmin. Monesti siihen tuodaan myös ongelmajätettä eli loisteputkilamppuja. Ja niitä rikki menneitä posliiniastioita!

Yksi vartiolainen totesi että juuri tämä ekopiste on Kyyjärven likaisin. Olen samaa mieltä siitä, että joka kerta kun siellä käy niin ihmisten välinpitämättömyys ihmetyttää. Lauantaiaamuna mies soitteli mulle, että lähtee käymään hyötyjäteasemalla. Vie pahvia, muovia ja romukonetta. Kysyy onko muuta vietävää. Sanoin että älä mene. On Pyhäinpäivä ja se on nyt kiinni.