Kyyjärven verkkolehti | joulukuu 2007
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Netti-TV:ssä: Lentopalloa

Kyky-Betsetin vieraaksi su 9.12. saapuu Kuortaneen Urheiluopiston joukkue. Ottelu alkaa klo 19.00 ja suora lähetys hyvissä ajoin ennen ottelua.


Netti-TV:ssä sunnuntaina: Lentopalloa

Yhteistyökumppanit

Tuleeko Mylläreille joulupukki jo 20.12. klo 10.00..

16.12.2007 Kyyjärven Mediamyllärit ry / Aaro Toppinen

.. vai se risupukki? Pari hankehakemusta karahti kiville. RAY:n hakemusten jakoesitys julkistetaan 20.12.2007 klo 10.00.

Kulttuuriperinnön tallentamisesta

On muuten tainnut jäädä kertomatta, että Kyyjärven Mediamyllärit ry ei saanut avustusta Suomen kulttuurirahaston alaiselta Keski-Suomen maakuntarahastolta vanhan kulttuuriperinnön tallentamiseksi nykyaikaiseen, digitaaliseen muotoon. Keski-Suomen Maakuntarahasto jakoi avustukset lokakuussa 2007. Sinällään mitään uutta siinä ei ole, että jäätiin rannalle, sillä pari kertaa hankehakemus on lähetetty jopa pääkallopaikalle Suomen Kulttuurirahastoon samoin tuloksin.

Tarvetta kulttuuriperinnön tallentamiseen on ja tavallaan sitä tehdään koko ajan. Nykyhistoriaa tallentuu jatkuvasti, mutta systemaattista toimintaa se ei vielä ole. Hankkeen eräänä tavoitteena olisi ollut toimintamallin luominen ja testaaminen niin meille kuin muillekin. Tähän Nopola Newsin totetutustapa antaa erinomaiset mahdollisuudet.

Esimerkiksi tälläkin hetkellä palautteen sähköpostissa on Tampereelta tullut tiedustelu. Tiedustelussa ehdotetaan, että Nopola Newsiin voisi lähettää vanhan valokuvan, jossa on henkilöitä, paikkoja tai asioita, joita kuvan omistajat eivät enää tunnista. Tuttu tilanne varmaan monelle. Kuva julkaistaisiin Nopola Newsissä ja lukijat voisivat  lähettää palautetta, jos tunnistavat kysyttyjä asioita. Varmasti maailman parasta dementialääkettä, veikkaan. Terveisiä sinne Tampereelle. laitetaan asia harkintaan.

Keski-Suomen maakuntarahastosta avustusta saaneet löytyvät osoitteesta www.skr.fi ja sieltä jostakin maakuntarahastojen alta.

Nuori Suomi ry

"Rannalle erämaajärven" jäi myös Kyyjärven Kyky:n lentopallojaoston ja Mediamylläreiden yhteishakemus Nuori Suomi ry:lle. Kaikista ei tule huippu-urheilijoita, ei edes puolesta. Hankkeen tavoitteena oli aktivoida liikuntaa harrastamattomia nuoria mukaan toimintaan toimijoiksi nykytekniikan keinoin. Lentopallo-otteluiden netti-TV lähetyksissä tarvitaan paljon talkooporukkaa. Nuoret olisivat ottaneet vastuuta lähetysten tekemisestä ja toiminnasta Mediamylläreiden ja Kykyn ohjauksessa. Avustusta saaneet järjestöt löytyvät osoitteesta www.nuorisuomi.fi. Jakoperusteet näyttivät olevan tyyliin jokaiselle jotakin. Sen verran voisi jakoperusteita kritisoida, että kovin kestävää kehitystä eikä pitkäjänteistä toimintaa voida rakentaa 500 €:n avustuksella eikä edes tonnilla nykypäivänä.

Raha-automaatiyhdistys

Raha-automaattiyhdistys julkistaa vuoden 2008 avustusten jakoesityksen 20.12.2007 klo 10.00. Mediamylläreillä on iso kala haussa, sillä hankesuunnitelma pitää sisällään kahden vuoden suunnitelman ikääntyvälle väestölle ja erityisryhmille. Kuten monissa eri yhteyksissä on todettu, suunnitelma on varsin ainutlaatuinen Suomessa, mutta nähtäväksi jää miten käy. Toteutuessaan hanke luo kaksi uutta työpaikkaa, vahvistaa yhteisöllisyyttä, vakiinnuttaa Mylläreiden toimintaa entisestään ja mikä tärkeintä tuo runsaasti uutta sisältöä mm. sitä kulttuuriperintöä sivustolle sekä paljon muuta.