Kyyjärven verkkolehti | maaliskuu 2008
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Koiruuksia Peuralinnassa

21.3.2008 Paula Mäkelä / Mediamyllärit

Curro (kuvassa), on leppoisa paimenkoira

Serra de airesinpaimenkoira Curro, lempinimeltään Kaustinen on kuuden maan muotovalio (Suomi, Ruotsi, Norja, Viro, Latvia ja Liettua), sekä kansainvälinen muotovalio. Tavoitteena olisi tulla kymmenen maan valioksi. Curro on tuotu Espanjasta ja sen kasvattaja on Marcos Taracido. Curron omistaa Eeva Mattila, joka asuu Peuralinnassa.

Eeva on ollut pienestä pitäen tekemisissä koirien kanssa, aluksi hoidettiin perheen yhteistä koiraa. Ensimmäinen oma koira oli sekarotuinen, jonka jälkeen hän hankki itselleen rotukoiria. Pumeja (terrierityyppinen paimenkoira) hänellä on ollut noin 10 vuotta ja serroja viitisen vuotta.

Pohjoisista alun perin kotoisin oleva Eeva muutti Peuralinnaan viisi vuotta sitten, asuttuaan välillä pääkaupunkiseudulla. Koirien kannalta maaseudulla onkin paljon parempi asustaa kuin kaupungissa; täällä ei haittaa vaikka koirat haukkuvat ja on enemmän tilaa. Tällä hetkellä Eevalla on 4 pumia ja 3 serraa. Koirien kasvatus on pienimuotoista, tähän mennessä tullut kaksi pumi pentuetta. Suunnitelmissa on kuitenkin serra pentue noin vuoden päästä.

Aluksi epäluuloinen Curro katseli jutuntekijää ja kameraa kaukaa ja epäröiden, mutta lopulta uteliaisuus vei voiton ja tuli tekemään lähempää tuttavuutta. Eevan sanojen mukaan koira on näyttelyissä kaveri ja kotipiirissä vahti.

Näyttelyissä käydään noin joka toinen kuukausi, enimmäkseen ulkomailla. Viimeisin reissu Currolla oli Liettuan Vilnaan 15.-16.3. , mistä tuliaisena kotiin oli Liettuan muotovalio ja Liettuan Voittaja 2008 tittelit. Harrastukseen saa uppoamaan paljon rahaa, mutta se onkin oikeastaan elämäntapa.

Lisätietoja Eevan koirista voi käydä katselemassa hänen omilta kotisivuiltaan täältä.