Kyyjärven verkkolehti | maaliskuu 2008
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Kolmen nuoren miehen matka maailmalle

29.3.2008 Pirkko Kotanen/ Kyyjärven Mediamyllärit ry

Entiset kyyjärveläiset pojat suuntaavat 18-20.4.2008 Moskovaan.

Uusi harrastus voi löytyä paikkakunnan vaihtuessa, kun suuntaa opiskelemaan muualle paikkakunnalle. Näin kävi mm. kolmelle entiselle kyyjärveläiselle nuorelle miehelle, kun he lähtivät opiskelemaan ammattia Seinäjoelle. Kaverien kautta pojat suuntasivat kulkunsa uusien pelaajien värväystilaisuuteen ja siitä ajatus sitten lähti, että tämä voisi olla minunkin juttu.

Petri, Joni ja Henri pelaavat amerikkalaista jalkapalloa Seinäjoki Crocodiles-joukkueessa nyt toista kautta edustuksessa. Harjoituksia on kolme neljä kertaa viikossa tekonurmella kesän ajan ja talvella treenataan sisähalleissa pari kertaa viikossa. Lisäksi pojat pyrkivät käymään salilla kolme kertaa viikossa.

Joni Mäkelän (26), keskushyökkääjä (RB) ja Henri Kotasen (25), puolustuksen takamies (DB) matka harrastuksen pariin. Pojat lähtivät kaverin pyynnöstä mukaan uusien pelaajien värväystilaisuuteen vähän uteliaalla mielellä, että mikä se tämmöinen homma oikein on. Illan päätteeksi pojat olivat "koukussa" lajiin. Tästä matka alkoi uuden harrastuksen siivittämänä kohti haastavia pelejä. Harrastus vei pojat mukanaan ja nyt ollaan sitten nakitettu yhdistyksen hommiin. Joni toimii sihteerinä ja Henri hallituksen jäsenenä.

Petri Mäkelän (22), puolustuksen tukimies (LB) matka kohti uutta harrastusta lähti veljen houkuttelemana. Joni pyysi veljeään ja tämän kavereita mukaan uusien pelaajien tilaisuuteen ja sitä kautta Petrikin innostui pelaamisesta. Näin alkoi siis Petrin taival pelin maailmassa.

Henri: "Harrastuksen alkuun pääsemiseen tarvittiin pelivarusteet ja reippaasti hyvää mieltä ja intoa lajiin. Harrastuksen myötä on tullut useita kymmeniä uusia kavereita, peliporukka on ns."toinen perhe"."

Viime kaudella Seinäjoen Crocodiles ylsi SM-loppuotteluun Finnair -stadionille, mutta hävisi kullan Porvoolle. Nyt matka suuntautuu Moskovaan Eurobowl- peleihin Seinäjoen joukkueen kanssa, ja Vaahteraliigassa lähdetään tavoittelemaan sitä kirkkainta mitalia. Tiedossa on siis kova kesä pelien merkeissä Seinäjoen nurmikentällä ja vierasjoukkueiden kentillä.

Amerikkalainen jalkapallo pähkinänkuoressa:
- 22 pelaajaa kentällä, 11 hyökkää ja 11 puolustaa
- Hyökkäyksen tarkoitus edetä neljällä yrityksellä 10 yardia (n.9 metriä)
    -Saa uudet yritykset jos etenee yli 10 yardia.
    -Etenemis-tavat juoksupeli ja heittopeli.
- Puolustus yrittää pysäyttää hyökkäyksen etenemisen.
- maali alueelle pääsystä 6 pistettä ja sen jälkeen lisäpiste yritys, potku           maalihaarukkaan 1 piste lisää.

Kiinnostuitko lajista?
Klikkaa sisään!
www.crocodiles.fi
www.sajl.fi

Kuvassa: Joni Mäkelä, Henri Kotanen ja Petri Mäkelä