Kyyjärven verkkolehti | maaliskuu 2008
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

3.-4. luokan yökoulu

3.3.2008 3.-4. luokan oppilaat/ Kaisa ja Marja-Terttu / PK

Koulupäivän päätyttyä osa alkoi maalata ja lasittaa saviruukkuja ja enkeleitä. Osa teki sillä välillä läksyjä. Kun sai tehtyä lasituksen ja läksyt, sai katsoa videota Norjan tuntureilta. Joidenkin enkelit olivat menneet rikki ja he muovailivat uudet.

Nelosten kertomaa ilta/yökoulun vietosta:

Kun kolmosluokkalaiset olivat saaneet pitsat leivottua, me menimme leipomaan. Leipominen tehtiin neljässä ryhmässä. Jokainen ryhmä teki oman taikinansa. Ensin tehtiin pitsan pohja, johon tuli vettä, hiivaa, jauhoja, suolaa, sokeria ja öljyä. Kun taikina oli valmis, jokainen muotoili itselleen pohjan. Sen jälkeen pitsoihin laitettiin kunkin haluamat täytteet, vaihtoehtona oli ananas, jauheliha, tonnikala, katkarapu, ketsuppi, aurajuusto, juusto ja pitsamauste. Täyttämisen jälkeen pitsat laitettiin uun8iin aina kaksi kerrallaan. Sitten siivottiin ja tiskattiin astiat. Seurasi pitkä odotus, että pitsat valmistuivat. Kun pitsat tulivat uunista, ne laitettiin lautaselle ja sitten lähdettiin ruokasaliin syömään - pitsat olivat hyviä.
 
Välillä vietettiin hieman ruokalepoa. Teimme myös luokassa vuoteet valmiiksi. Sitten mentiin ulos ja oltiin siellä pimeän piilosta. Juoksimme pitkin puskia. Kaksi etsijää yritti löytää meitä.
 
Iltapalaksi paistettiin lettuja. Niistä tuli hyviä. Ja paisto oli hauskaa.
 
Ennen nukkumaanmenoa saimme viettää omaa aikaa. Pelasimme luokassa pelejä. Ennustimme myös kaikille, jotka olivat paikalla. Melkein kaikki saavat ennustuksen mukaan limusiinin. Nauroimme paljon.
 
Ope toteaa lopuksi, että ilta oli tosi mukava ja vauhtia riitti sen verran, että vasta puoli kymmeneltä illalla ope ehti nauttia kupillisen kahvia. Mitään kommelluksia ei tapahtunut. Yö nukuttiin rauhallisesti ja aamulla väki näytti vallan pirteältä. Keittiön väki oli tehnyt maittavan puuroaamiaisen, josta heille kiitokset.

Kolmannen luokan oppilaiden ajatuksia yökoulusta:

...oli mukavia leikkejä,pizza oli hyvää .... oli tosi kivaa, nukuttiin eskarissa, pelattiin pelejä ....askarreltiin ukkoja, nukuin aika huonosti .....oltiin käytäväleikkejä, pelattiin Uuno-korteilla ....nukuin kuin tukki yöllä, aamulla oli mukava herätä ...minun mielestä olisi pitänyt valvoa niin pitkään, kuin olisi halunnut ......yökoulussa oli hauskaa, patja oli liian kova .....siellä oli kuuma ja seuraavana päivänä tuli liian paljon läkyjä, muuten oli kiva tehdä ruokaa ja kuvisjuttuja .....mikään ei ollut typerää, pizzat ja letut olivat hyviä .....ois voinut olla vielä toisen yön, kun aika meni niin nopeasti .....välitauolla me oltiin yhtä salaista ja se oli karkkisota, aina mitkä karkit sai ne sai syödä ...ensin en meinannut saada unta, mutta sitten sain, söin tekemäni pizzan kokonaan .....oli ihan  kivaa, kivointa oli kokkaaminen ja vapaa-aika, ulkona olisi saanut olla kauemmin .....nukuttiin kavereiden kanssa ja ope luki iltasadun ....oltiin pimeäpiilosta ja oli kivaa.