Kyyjärven verkkolehti | maaliskuu 2008
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Helin ensimmäinen nuotio

5.3.2008 Eevaliisa Hakola/Kyypartio

Sudenpennut viettivät pienen talvisen hetken Harsulla.

Tänään suduohjelmassa luki HIIHTOA.  Äiti toi Helin ja sukset autolla Harsulle. Ilta alkoi nuotion tekemisellä. Allu oli loihtinut paikalle parhaaseen A-ryhmään kuuluvia nuotiopuita. Pojat latoivat puita sopivaksi nuotion kehikoksi. Jostain kuului johtajan käsky, että tytöistä sitten joku saa sytyttää tulen. Heli ilmaisi rohkeasti halunsa yrittää sytyttämistä. Ja hienosti yhdellä tikulla hän loihti valon pimeyteen!

Sitten monot siteisiin ja suksimaan ladulle. Ilmeisesti olin vähän hidas koska sauvani kopisi takana hiihtäjän suksiin useammankin kerran. Letkassa hiihtäessä se on tuttu ilmiö. Kuulinkin perässä hiihtäjäni pyytävän seuraajaansa välillä hiihtämään taaksepäin:) jotta tulisi sitä tilaa. Lapset oli tosi ketteriä ja ylämäet meni ihan leikiten. Lopuksi otettiin pieni vauhti sauvoilla työntäen ja katottiin kuka liukuu suksilla alamäessä pisimmälle. Joosualla ja Ellalla oli tässä tiukka vääntö mutta luistot menivät lopulta tasan.

Tunnin suksimisen jälkeen nuotiolla odotti hiillos. Allun taikasauva oli loihtinut paikalle nyt ensiluokkaiset makkaratikut. Janon sammuttajaksi Riitta tarjoili mehua. Sitä meni niinkuin paremmissakin hiihtokilpailuissa. Sisaruspiiri päätti mukavan talvisen hetken.