Kyyjärven verkkolehti | maaliskuu 2008
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn EnglishBlogit

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Lapsiperheiden arki

13.3.2008 Johanna Humalajoki / MLL Perhekahvila

Tilaisuus pidettiin Nopolan koululla 12.3. Aihe oli sen verran kiinnostava ja laaja, että siihen olisi saanut menemään vaikka koko yön.

Kuulimme ja keskustelimme mm. MLL:n toiminnasta, päivähoidosta, kotipalvelusta, toimeentulotuesta, lastensuojelusta ja koululaisten tukipalveluista.

Kuntamme asiantuntijat kertoivat miten Kyyjärvellä toimitaan ja mitä palveluita meillä on mahdollisuus saada.

Lasten tilapäinen hoito toimii kaikelta osin päiväkoti Muksulan kautta. Kuulimme, ettei kotipalvelulla ole resursseja lapsiperheiden auttamiseen.

Ennaltaehkäisevään työhön on satsattu mielestämme liian vähän. Perheillä pitää mennä aika huonosti, että apua on saatavilla. Resurssit ovat suunnattu ääripään tapauksia varten. Tässä meillä ja tulevilla päättäjillä on työsarkaa, että vähäosaisimmatkin pärjäisivät tässä yhteiskunnassa.

Nyt onkin aika alkaa pohtimaan ja tekemään yhteistyötä esim. Kyyjärvellä aktiivisesti toimivan vanhusneuvoston kanssa. Löytyisiköhän sieltä innokkaita ja jaksavia varamummoja ja varapappoja helpottamaan lapsiperheiden arkea!

Myös alaikäisten nuorten alkoholin käyttö puhututti paikalla olleita voimakkaasti. Kyyjärvellä ja varmasti koko maassa on lisääntynyt aina vain nuorempien kokeilut alkoholin kanssa. Tästä toivottiin kaikkien aikuisten ottavan vastuun niin omista kuin muidenkin lapsista. Alaikäisen alkoholin käyttö on jo moraalisesti väärin, mutta myös tuomittava rikos!

Nyt on avattu keskusteluyhteys vanhempien, viranomaisten ja kunnan päättäjien välillä, joten yhteistyö jatkukoon, työsarkaa riittää!

Mikään ei muutu parempaan suuntaan jos me kuntalaiset emme ole aktiivisia. Kuntalaisten jättämiä valtuustoaloitteita kaivattiin!

Suuri kiitos kaikille mukana olleille!