Kyyjärven verkkolehti | maaliskuu 2008
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Kevättä ilmassa

17.3.2008 Eki Holmberg

Pitäneekö paikkansa vanha sanonta "maaliskuu maata näyttää"

Ei ole liioilla lumilla näitä maisemia kuritettu tänä vuonna ja kevät näyttää merkkejään sen minkä ehtii. Viime viikolla joku kyseli joko joutsenien aika on. Taitaa se olla, sillä jo pari viikkoa sitten kuulin komeata kansallislintua nähdyn näillä nurkilla. Tänään näin itse kylältä tullessa kaksi kevään joutsenta lennossa matalalla yli keskustan. Olipa komea näky. 

Kävin iltapäivällä hiihtelemässä Mortinkydöillä päin ja lisää kevään merkkevä havaitsemassa. Maaliskuu maata  näyttää ainakin pellolla vaikka ehtii tuo vielä maan piilottaakin ,jos ilmat ovat mitä ennusteet kertovat pääsiäisen alla. Jälkiä oli paljon ja etupäässä jänikset  ovat niitä painaneet. Taitaa olla kovasti keväinen meno päällä pitkäkorvilla jäljistä päätellen, oli nimittäin eräässä paikassa taidettu oikein painiotelu käydä niin, että karvatupot oli lennellyt. Kydöllä näin myös kevään ensimmäisen pulmusparven .  Tikat ovat jo jonkin aikaa pärryytelleet kevätreviirejään ja näkyvät lentelevän kovasti jo peräkanaa  metelöiden mennessään.  Pihapiirin linnut ovat viime aikoina ollet varsin ahkeria syömähommissaan. Olisikohan lumikeli tulossa. Talitiainen,sinitiainen,hömötiainen, keltasirkku,viherpeippo ja urpiainen yleisimpinä vieraina, mutta myös tikli ja mustarastas ovat vierailleet.  Joka päivä näkyy uusia merkkejä keväästä, mutta eipä nuolaista vielä sillä pitkäperjantain keli on usein  ollut varsin ankea. Kevään tuloa on aina mukava seurata. Koettakaapa pitää silmät ja korvat auki. Jos tuuri käy voitte kuulla mukavaa "puputusta" varsinkin jos sattu kusikkoa olemaan lähimailla.Tähän aikaan mm. helmipöllö pitää omaa lemmenlauluaan ns. puputtamalla.Katsellaan ja kuunnellaan yhdessä kevättä  ja siinä ohessa saamme kesänkin

Kevätkuulumisiin  Kyy Eki

ps. Järven jää kantaa vielä hyvinkin -ehkä-,mutta virtapaikat ovat petollisia. Ollaan varovaisia ettemme joudu tilastoihin!