Kyyjärven verkkolehti | tammikuu 2008
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Eläkeliiton Kyyjärven yhdistys uudistuu

Aloitimme uuden vuoden osittain uusin voimin. Hallituksen entisillä jäsenillä osalle tuli toimintavuodet täyteen, oli siis aika pitää järjestäytymiskokous ti 15.1.2008: vastuualueet jaettiin uudestaan.


Pysy pystyssäMuistoja Saunakylän pvy:n pilkkikilpailuista

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Muistoja Saunakylän pvy:n pilkkikilpailuista

3.1.2007 Sulo Tamminen / Irma Mäkelä

Yhdistyksemme ensimmäiset pilkkikilpailut pidettiin v.1974 Vipulammella.

Yllä kuvassa (kuva: Suvi Kantonen) oikealla Pvy:n puheenjohtaja Sulo Tamminen jakamassa viimeisiä ohjeita kilpailijoille ennen kilpailun alkua.

Kilpailun toiveena oli lyhentää lavakuivurimme lainaa, jonka olimme hankkineet vuonna 1972. Toiveemme Vipulammella eivät toteutuneet, sillä osanottajia kilpailuun oli vain 18. Osallistumismaksu kilpailuun oli vain 3 - 5 markkaa.Pääpalkintona oli rannekello ym. pienempiä palkintoja, joten tappiota tuli v.-74. Siitä vähän säikähdyimme -seuraavana vuonna ei kilpailuja ollut.

Mutta sitten kauppias O.E. Kantanen sanoi, että älkää antako periksi, vaan jatkakaa kilpailuja. Vaihdettiin järveä ja vuonna 1976 oli Mustallalammella pilkkikilpailut ensi kertaa. Osanottajia oli 24. Seuraavana vuonna numeroiden sijainti vaihtui; osanottajia oli 42.

Ensin emme keränneet palkintoja lahjoittajilta, mutta sitten senkin homman oivalsimme ja lahjoituksia hyvin saatiin. Kilpailuissa pystyimme antamaan runsaat ja verraten hyvät palkinnot. Kilpailuihin osanottaja määrä kasvoi. Alkoi olla vakiona reilu 100 pilkkijää. Olipa joskus yli 130:n osanottajaa.

Vielä 2004 kun täällä oli viimeiset kilpailut oli osanottajia kilpailuun yli 100 pilkkijää. Kilpailuja seuraamassa oli paljon yleisöä. Joskus oli tikanheittoa, ilmapistooliammuntaa ja naulanlyöntikilpailu oli vakiona naisille ja miehille.

Kyllä nyt monet ovat kyselleet, miksette enää pidä Mustanlammen pilkkikilpailuja. Täällä Mustanlammen pilkillä huomioitiin kaikki suomuiset kalat. Reetta Koto kerran voitti kilpailut runsaalla kiiski saaliilla.

Ensimmäisinä pilkkikilpailuvuosina ei Mustallalammella ollut huvilamökkiä, silloin oli puffetin pito hankala homma. Sitten kun mökki tuli, oli emäntien hyvä touhuta. Vielä viime vuonakin on moni maininnut, jotta Mustalammen pilkkikisat olivat viihtyisät ja niissä oli hyvät palkinnot.
Näitä menneitä mieluisasti muistellen
Sulo Tamminen