Kyyjärven verkkolehti | tammikuu 2008
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

 

Katso lisäkuvat   

Työmatka Kivijärvelle

16.1.2008 Irma Mäkelä

Työt veivät tiistaina Kivijärvelle, tiet sitäkin liukkaammin.

Matka alkoi lyhyintä reittiä: Saunakylältä Veitjoentielle, joka on Saunakylän päästä Juoksuahontie ja Kivijärven päästä Veitjoentie. Lämpöä oli ilmassa parin asteen verran, joten voi vain kuvitella miltä tien pinta näytti ja tuntui.

Puolessa välissä Veitjoentiellä tuli mieleen, että onko tämä Nopola News ihan tämän väärtti. Tuumin, että on se ja autoradiosta soi Hurriganesien  ”Roadrunner…” Kaasujalkaa kolotti ja tuntivauhtina 20-30 km, se oli tiellä pysymisen meininkiä jos mikä. Jatkoin matkaa sinnikkäästi.

Perhontielle päästyäni köröttelin huimaa vauhtia Hannonsalmen Kesoilille, joka on monipuolinen päivittäistavarakauppa ja jossa on viihtyisä kahvila, lisäksi siinä voi tankata auton ja jatkaa matkaa edelleen. Kesoililla nappasin reissun ensimmäiset kuvat. Hoikanperälläkin oli tarkoitus käydä, mutta tein Valkeisen Saulin kanssa ”treffit” parin viikon päähän, jos kuvauskelit olisivat sitten vähän otollisemmat.

Hannunkiven Lomakylässä kävin katsomassa löytyisikö tämän ankean sään piristykseksi kansainvälistä meininkiä, sillä vuodesta 1993 Hannunkivi on ollut yksi kansainvälinen RCI-ketjun lomakohteista ja kuuluu myös RCI-hopealuokkaan. Vastaanotossa oli myynnissä upeita ja yksilöllisiä  matkamuistoja, suurimmaksi osaksi seutukunnan tuotteita. Silmiä hiveli mielihyvästä tuotteita katsellessa. Mökit ovat upeita; männikkköisellä kankaalla, avara Kivijärven selkä taustanaan. Lähemmin mökkien asukkaisiin en lähtenyt tutustelemaan, koska tien hiekoittaja ei ollut vielä silloin käynyt Lomakylässä.

Kivijärvellä kävin useammassakin paikassa ja tulomatkalla "muutenvaan" kylässä Lahdenperällä siskon luona.  Jimi ja Sallihan siellä pitivät rehvakasta juoksukisaa, olivat innoissaan kun sisko oli tullut töistä kotiin. Siitä sitten rohkeasti kotimatkan tekoon takaisin Veitjoentielle, joka oli vielä lipsukkaammassa kunnossa kuin aamulla. Reissu oli ajokeleistä huolimatta mukava, tapasin ystävällisiä, mukavia ihmisiä sekä mahtavat maisemat antoivat silmänruokaa. 
Yllä oleva kuva on Hannunkiven Lomakylästä.