Kyyjärven verkkolehti | helmikuu 2008
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Get the Flash Player to see this player.

Katso lisäkuvat   

Kesää odotellessa

9.2.2008 - Aaro Toppinen - Mediamyllärit ry

Luomalan Hannu viimeistelee Tunturi Super Sporttia kesän ajokautta varten. Videoleikkeellä ei ole mitään tekemistä Tunturin kanssa.

Hannun Tunturin entisöintiprojekti alkoi viime syksynä ja nyt se alkaa olla tarrojen liimaamista ja muutamaa puuttuvaa osaa vaille valmis. Mikään pikkuhomma ei ole kyseessä, sillä mopo on purettu osiin, puhdistettu, puunattu, maalatut osat maalattu, hankittu puuttuvia osia ja lopulta kasattu. Tunturi löytyy Lisäkuvat linkin alta. Tuollaisia ne olivat, kun niitä kauaaaan aikaa sitten Aaltosen Martan liikkeessä ihailtiin. Edellisvuonna Hannun käsissä lähes uudenveroiseksi muuttui Helkama merkkinen mopo ja sitä ennen Honda 350 Four ja Yamaha 350 RD.

Mopuletin käynnistysvideo puolestaan liittyy Veteraanimoottorpyöräkerhon sivuilla käytyyn keskusteluun Mopen käynti- ja puolaongelmista. Sytytyspuolat ovat hukassa, kyyti loppuu muutaman kilometrin jälkeen ja kesä lähestyy; ratkaisuja haetaan kuumeisesti. Vmpk:n sivuilta löytyy runsaasti tietoa ja alan asiantuntijoita mopo- ja moottoripyöräasioihin. Kannattaa laittaa www.vmpk.fi -linkki talteen, jos aikoo kaksipyöräisten kanssa askarrella. Foorumilta löytyy lähes 36.000 viestiä, yli 6.600 aihetta ja lähes 2000 rekisteröitynyttä käyttäjää. Isosta yhteisöstä on kyse, kun vielä vierailijat lasketaan mukaan.

Video liittyy toisaalta myös Edius Neo -videoeditointiohjelman testaaminen. Ensikertalaisella kuvanvaihdot nykivät vähän niinkuin Mobyletin käynti, mutta jospa ne siitä tasaantuisivat. Monipuolisesta ohjelmasta on kuitenkin kyse ja säätöjä riittää.

Mutta aiheeseen... Noposen Pertun Jyry-Sisu projektista ei tällä kertaa ole kuvaa, mutta arkistojen aarteista löytyy niitä aikaisempia kuvia. Veikko on tiettävästi siirtänyt Zetor A 25:n Huumarkankaan kuusien alta lämpimään talliin, jokohan markkinoille.... Mitähän muita projekteja on käynnissä?

Huhu kertoo, että moottoripyöriäkin on vaihdettu talven aikana. Viime vuonna ensimmäiset taisivat ajella jo maaliskuun lopulla. Mietenkähän tänä vuonna?