Kyyjärven verkkolehti | helmikuu 2008
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Kyky-Betset torjui Salaman

21.2.2008 Hannu Kalliojärvi - Kyyjärven Kyky

Saloisten Salama ja Kyyjärven Kyky taistelivat suorasta säilymisestä lauantaina Raahessa käydyssä M1-sarjan lentopallo-ottelussa.

Ottelun panos oli molemmille yhtä tärkeä, voittaja pääsee kesälaitumelle ja varmistaa suoran paikan seuraavalle kaudelle ykkösessä. Hyvä oli poikien lataus vaikka perjantain viimeistelyssä ei homma vielä luonnistunut. Huono kenraali enteili parempaa. Työt ja henkilökohtaiset syyt verottivat osaa joukkueesta kuten pitkin kautta. Laaja materiaali kesti kuitenkin poissaolot ja kausi sai onnellisen lopun, puhdas 0-3 vierasvoitto oli ansaittu eräpistein 19-25,22-25,17-25.
 
Raahessa on ollut aina helppo pelata ja hienosti sujui nytkin. "Henkka" Huumarkangas pelasi koko ottelun passarina. Miehen oli helppo jakaa palloa, kun vastaanotto pysyi ”kupissa” eikä missään vaiheessa SalSa päässyt niskanpäälle.

Tasainen suoritus koko porukalta vain Koskela pyörähti muutamaan otteeseen erien lopussa kentällä, mutta kuusikko + libero onnistui nyt niin hienosti ettei vaihtoihin ollut tarvetta. Siitä huolimatta joukkueen voitto, kaikki miehet on aina tarpeen.

Pykäri palkittiin ansaitusti; Jani pelasi ehkä kauden parhaan pelinsä ja oli vahva muuallakin kuin hyökkäyksessä. Kapteeni näytti kuinka torjutaan ja puolustetaan myös konstaapelin syöttö oli tehokas. Lestijärven pojat Tuikka ja Haka onnistuivat tärkeässä pelissä mahtavasti turhaan ei ole jätkät treeneissä kulkeneet. Hyytävä suoritus, tasonnousu on ollut huikea. Näistä herroista on pidettävä kiinni kuten Koskelastakin, korpraalihan pelaa joka paikkaa ja kävi jo viime keväänä hoitamassa Kykyn sarjapaikan samassa salissa. Libero Rajala onnistui myös ja nautti pienestä paineesta, Dariuksen kanssa vastaanotto hoitui ongelmitta. Pekalle tuli muuten ottelussa tilastoihin yksi hyökkäyspiste mikä on liberolle melko harvinaista. Aliaksei väläytteli ja sai ihmetystä aikaan niin katsomossa kuin kentällä. Varmuutta lisää niin huokailut kovenee. Vielä jäi yksi ässä käyttämättä, legenda Arto Rautio sai seurailla vaihdosta ratkaisuja ja oli varmaan näkemäänsä tyytyväinen. Nyt sattui pojille nappipeli eikä karpaasia tarvinnut heittää tähän taisteluun mukaan.
 
SalSan peikko karsinnasta häipyi jo sunnuntaina kun Ylivieskan Kuula kompuroi Sampo2:lle kotonaan 2-3. Tulos tarkoittaa sitä, että molemmat ovat karsinnoissa mihin ykkösen etelälohkosta matkaavat Lahden Kimmo ja todennäköisesti Mäntän Valo.
 
Kausi on M1-sarjan osalta ohi, mutta tarkoitus in osallistua U22-vuotisten SM-kisoihin jotka pelataan huhtikuussa. Sinne saadaan asiallinen sakki ja siitä on alettava seuraavaa kautta rustaamaan. Ulkomaan avut Darius ja Aliaksei ovat kiinnostuksen kohteena liigakarsintoihin joutuvilla seuroilla. Todennäköisesti herrat antavat näyttöjä jo tällä viikolla. Voipa olla, notta poijaat iskee liigaa jopa tällä viikolla. Kuka tietää ja kun tietää niin ilmoitellaan.

Kaljupää kiittää mukana olleita, loppurutistus myöhemmin.