Kyyjärven verkkolehti | helmikuu 2008
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Kirkon takapiha ja keskiviikkoilta

30.1.2008 Eevaliisa Hakola/ Kyypartio

Pyytäisin autoilijoita lukemaan tämän.

Keskiviikkoilta on 7-9 vuotiaiden sudenpentujen koloilta. Kahta, kolmea lasta lukuunottamatta kaikki tuodaan partioon autolla. Me laumanjohtajatkin tulemme paikalle lähes aina autolla. Vilskettä pihassa  siis riittää. Samoin partion päättyessä lasten hakijat saapuvat ja lähtevät. Myös kirkon muita käyttäjiä autoilee samanaikaisesti pihaan.

Tämä vilinä ja vilske sai vanhemman huolestumaan ja syystäkin. On siis tehtävä jotain, ennenkuin sattuu. Tämä pieni liikenneruuhkahan ei kestä kuin vajaan kymmenen minuttia. Mutta vahinkoon tarvitaan paljon vähemmän. Yhdessä hetkessä, silmänräpäyksessä  pieni lapsi on liikkuvan auton edessä tai takana. Lapsen jalat on kyllä vikkelät mutta yläpää ei vielä pysty havainnoimaan kaikkea siinä samalla juostessa. Näin ollen vastuu jää lopulta meille aikuisille.

Osa autoista voidaan varmasti parkkeerata Tuliharjuntien viereiselle parkkipaikalle. Aloitan itsestäni. Teiden ritariksi minua ei voi kehua mutta hyvin liikkuvat jalat omistan. Lupaan siis jaksaa kävellä kirkonmäen yli kololle. Ja toivoisin myös muiden laumanjohtajien tekevän samoin. Jos muutkin autoilijat, joilla ei ole liikunnallisia esteitä tai esim. luottavat oman lapsensa taitoihin kulkea yksin, tekisivät samoin, saataisiin takapihasta väljempi ja turvallisempi.

Tästä edellisestä voi tietysti päätellä, että eikö siellä partiossa opeteta lapsille mitään? No opetetaan, ainakin yritetään. Mutta lapset ovat impulsiivisia, huomio kiinnittyy hetkessä muuhun. Ja liikenteen suhteen lapsen valmiudet kehittyvät vähitellen. Pitää myös muistaa se, että kirkon takapiha, on lapsille vain takapiha jossa välillä leikitään ja juostaan. Ei lapsi välttämättä näe siinä samaa vaaraa kuin aikuinen.

Eli me aikuiset ratin takana istujat, ollaan varovaisia ja muistetaan että lasta on suojeltava liikenteessä, niin pihoilla kuin teilläkin.