Kyyjärven verkkolehti | helmikuu 2008
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Nopolan koululaisia retkellä

22.2.08 Nopolan koulu/ E. Pölkki

Keskiviikkona 20.2. kolme bussilastillista koululaisia käänsivät mononsa ja suksensa kohti Lapuan Simpsiötä.

Matka koulun pihasta starttasi klo 9.00. Oppilaat 3.-6.lk:lta ajelivat suoraan Simpsiön laskettelurinteille laskettelemaan ja hiihtämään ja nuoremmat ensiksi Alajärven Nelimarkka-museoon.

Museolla lapset tutustuivat museolehtori Maria Lampisen kanssa Eero Nelimarkan mielenkiintoisiin tauluihin ja kuuntelivat keskittyneesti tarinoita Eeron Pariisin matkoista ja Eeron hullunkokoisista pullista.

Samaan aikaan Simpsiöllä isommat oppilaat, joilla oli omat laskettelu-välineet, saivat jo ensimmäiset vauhdikkaat laskut rinteessä. Väline-vuokraajatkin taisivat suht koht nopsasti päästä nauttimaan vauhdin hurmasta joko itsenäisesti tai Tuija-open hiihtokoulussa. Osa porukasta katosi metsän siimekseen "murtsikat" suihkien. Pienemmmät oppilaat saapuivat myös rinteeseen laskemaan mäkeä pulkilla ja liukureilla.

Välillä syötiin lihapullia ja perunoita sekä herkuteltiin omilla eväillä tai kioskin antimilla. Kotimatka sujui iloisissa tunnelmissa loppueväitä syöden. Matka tuntui lasten ja aikuisten mielestä onnistuneelta ja mitään haavereitakaan ei onneksi sattunut.