Kyyjärven verkkolehti | helmikuu 2008
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Vanhustyö on työtä ihmiseltä ihmiselle

Eläkeliiton kuukausikokouksessa vieraana oli vanhusasiavaltuutettu Pauliina Takala.


Sillanpään Terttu, 41 vuotta "töissä huvikseen"Enemmän elämältä

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Sillanpään Terttu, 41 vuotta "töissä huvikseen"

25.1.2008 Tuula Härkönen / Eläkeliitto

"Ei kukaan tule kirjastoon pahalla päällä: se oli mukavaa työtä", muistelee Terttu Sillanpää uraansa kirjastonhoitajana.

- Muutimme Kyyjärvelle v.1955, kun Pentti (25v)oli valittu tänne pankinjohtajaksi. Minä olin 18-vuotias ja olin ajatellut, että nyt sitten ollaan vain rouva. Mutta minua pyydettiin kirjastoon töihin. "Voin kokeilla", vastasin, kertoo Terttu Sillanpää. Hän toimi sitten kirjastonhoitajana 41 vuotta: työ ja huvi yhdistyivät.

Aluksi kaikki tehtiin käsin, myöhemmin kunnasta annettiin muiden työntekijöiden vanhoja kirjoituskoneita kirjaston käyttöön ja kun hän lopetti työt v.2000, oli siirrytty jo ATK:hon. - Oli erinomainen tilaisuus nähdä hurja kehitys yhdestä kortista sähköiseen järjestelmään, kiittää Terttu. - Ei minulla ollut koulutusta, mutta kursseja kävin, kun niitä järjestettiin. Ja aina olen lukenut paljon, hän jatkaa.

- Tuntuu, että päivä, jolloin en ole lukenut, on mennyt hukkaan. Nuorempana luin toki rakkauskertomuksiakin, mutta nyt kiinnostavat historia ja jännitys.  Tertun viimeksi lukema kirja on Sirpa Kähkösen Lakanasiivet, joka oli Finlandia-palkintoehdokkaanakin. - Kirja kertoo vuodesta 1941, olin silloin lapsi enkä voi siitä mitään tietoisesti muistaa, mutta oman elämän aikaan sijoittuneet kirjat viehättävät, Terttu miettii. - Naisten asema ja kansalaissotakin teemoina kiinnostavat, hän jatkaa.

TERTTU SILLANPÄÄ: Lapsuus ja nuoruus Lounais-Suomessa, meren rannalla  Perhe: Pentti ja 4 aikuista lasta: Rainer, Taina, Ossi ja Sami, 12 lapsenlasta ja 2 lapsenlapsen lasta   Harrastukset: mm. lukeminen, käsityöt ja liikunta joka aamu - kesällä aikaisin, talvella vasta klo 7 - kävelyä, pyöräilyä, hiihtoa    Haave: pysyä terveenä ja saada seurata lastenlasten elämää; matkustella sopivalla porukalla kuin yhtenä perheenä turvallisesti kotimaassa - Thaimaassa hän haluaisi käydä uudestaan.

PS. Terttu on kuuluisa munkeistaan. - Ei ole salaisuutta, vain hyvät aineet, hän tunnustaa. Kävin Sillanpäällä munkkipäiväkahvilla to 24.1. Pyrytti ja kovasti. Terttu oli aamulla käynyt hakemassa seinämaaleja ja luulenpa, että lähdettyäni hän jatkoi maalausvalmisteluja. Ja Pentti oli putsannut autoni lumesta. KIITOS.

                                                                                  Jatkuu