Kyyjärven verkkolehti | helmikuu 2008
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Tarvitsetko työvoimaa, tartu nyt tilaisuuteen!

Saarijärven – Viitasaaren -seutu osallistuu yhteisosastolla Osaajat Kohtaavat ura- ja rekrytointitapahtumaan, joka järjestetään 14.2.2008 Jyväskylän Paviljongissa.Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Saarijärven – Viitasaaren seudulta 154 avointa työpaikkaa Osaajat Kohtaavat -tapahtumassa

19.2.2008 Heli Savela/Irma Mäkelä/Mediamyllärit

Saarijärven – Viitasaaren -seutu osallistui yhteisosastolla Osaajat Kohtaavat ura- ja rekrytointitapahtumaan, joka järjestettiin 14.2.2008 Jyväskylän Paviljongissa.

Tapahtumassa vieraili lähinnä Jyväskylän seudun eri oppilaitosten opiskelijoita. Seudun avoimien työpaikkojen tarjonta herätti runsaasti kiinnostusta.

Saarijärven – Viitasaaren seudulta oli tapahtuman aikana esillä 77 eri työpaikkailmoitusta, joissa haettiin kaiken kaikkiaan 154 henkilöä osa- tai kokoaikaiseen työhön. Tapahtumassa esiteltiin ja markkinoitiin näitä avoimia työpaikkoja esittein sekä netin ja diaesityksen avulla. Yhteisosastolla työvoimatarpeista ja avoimista työpaikoista olivat kertomassa Työvoimatoimiston työvoimaneuvoja, terveydenhuollon ammattilaisia ja kehittämisyhtiöiden edustajia. Osastolla vieraili edustajia myös muutamista seudun kärkiyrityksistä: Betset Oy Kyyjärveltä, JJ-Suunnittelu Oy Karstulasta, Soklex Oy Saarijärveltä ja Pisla Oy Viitasaarelta.  

Etenkin seudun kesätyöpaikat herättivät opiskelijoissa kiinnostusta. Tapahtuman aikana kesätyöpaikkoja oli avoinna 93 ja suurin osa näistä paikoista on edelleen haussa osoitteessa www.mol.fi/paikat. Paljon mielenkiintoa herättivät myös lukuisat terveydenhoitoalan työpaikat − niin lyhyet sijaisuudet kuin pidempiaikaisetkin työt.

Tapahtuman aikana osastolla vieraili myös opintojensa loppuvaiheessa olevia opiskelijoita, jotka olivat kiinnostuneita työllistymään pidempiaikaisesti seudullemme. Työharjoittelupaikoista olivat erityisen kiinnostuneita ulkomaalaiset opiskelijat. Ulkomaalaisten opiskelijoiden osuus Saarijärven – Viitasaaren -seudun osastolla vierailleista opiskelijoista olikin huomattava. Niinpä esittelijöiden kielitaidolle ja vieraskieliselle materiaalille oli kysyntää.

Tapahtuman aikana toteutettiin kysely työllistymiseen ja työpaikan valintaan vaikuttavista tekijöistä. Messuvierailta kysyttiin muun muassa uratoiveita, näkemyksiä ihanteellisesta työskentely- ja asumisympäristöstä sekä työpaikan valintaan vaikuttavia tekijöitä. Vastauksia kyselyyn saatiin yli sata kappaletta (116). Vastauksista koostetaan järjestäjien käyttöön yhteenveto ja ns. osaajapankki.

Seudun yhteinen rekrytointitempaus oli osa Keski-Suomen AMO-ohjelmasta tuettua yhteisesiintymistä ja kehitettävää toimintamallia. Käytännön toteutuksesta vastasivat Kehittämisyhtiö Karstulanseutu Oy, Kehittämisyhtiö Witas Oy, Saarijärven Seudun Yrityspalvelu Oy, Saarijärven-Karstulan seudun terveydenhuollon kuntayhtymä ja Wiitaunionin perusturvan toimiala yhteistyössä seudun Työvoimatoimistojen kanssa.

Lisätietoja:
Kehittämisyhtiö Witas Oy
markkinointiassistentti
Heli Savela
puh. 044 459 6833
heli.savela@witas.fi