Kyyjärven verkkolehti | helmikuu 2008
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Veikko Valkeinen saateltiin viimeiselle matkalle

Veikko Valkeinen kuoli 80-vuoden iässä 12.1.2008. Hänet siunattiin Kyyjärven kappelissa lauantaina 2.2.2008 ja muistotilaisuutta vietettiin seurakuntasalissa.


Ilmi Niemi saateltiin viimeiselle matkalle

Veikko Valkeinen saateltiin viimeiselle matkalle

2.2.2008 Olavi Vallivaara

Veikko Valkeinen kuoli 80-vuoden iässä 12.1.2008. Hänet siunattiin Kyyjärven kappelissa lauantaina 2.2.2008 ja muistotilaisuutta vietettiin seurakuntasalissa.

Veikko Matias Valkeinen syntyi 7.6.1927 Kivijärven Saunakylässä. Lapsuusvuosien mentyä oli lähdettävä metsä- ja rakennustöihin. Avioliittoon hänet vihittiin v.1952 Marjatta Ohrasen kanssa. Aluksi asuttiin Marjatan kotona Rinteelässä. Sen jälkeen useamassa paikassa kunnes saatiin oma koti "Joukola" Kumpulassa. Avioliitosta syntyivät lapset:Kaija,Päivö,Päivi ja Sirkku. Joukolan kodista siirryttiin Saunakylään "Mäkirinta" nimiselle paikalle. Se olikin perheen pitkäaikaisin koti. Veikko oli saanut monenlaisia lahjoja. Kädentaidot tulivat esiin paitsi kovissa metsä-ja rakennustöissä ennen kaikkea koppien ja konttien teossa. Lapsuudesta opittu taito säilyi koko elämän. Kauppahomma oli jo poikavuosilta verissä. Ensin koppa-ja kellokauppa, joka sittemmin kulkukauppaluvan myötä laajeni vaatekaupaksi. Veikon sanonta kaupanteon yhteydessä on jäänyt monien mieliin:"Rahakulujen peittämiseksi on pakko tehdä kauppaa." Musiikinlahja tuli esille,kun Veikko otti taskustaan huuliharpun ja soitteli korvakuulolta tuttuja kappaleita. Varsinaisen elämäntyön Veikko teki vakuutusalalla. Hän toimi vuosia Salaman vakuutusasiamiehenä. Hänellä oli taito lähestyä maaseudun ihmisiä. Joskus piti niittää ja seivästää heiniä päivä, ennen kuin päästiin vakuutusten tekoon. Joskus taas tehtiin koppia tai tapiseerattiin huoneita. Hyvänä vakuutusmyyjänä hän eteni hommissa ja oli lopulta Pohjola yhtiön vakuutustarkastaja, josta työstä jäi eläkkeelle. Kyyjärvelle Veikko ja Marjatta muuttivat 12 vuotta sitten. Veikon sairaus pakotti viimeiset reilut 6 vuotta olemaan Kivirannassa hoidossa. Siellä hän nukkui pois 12.1. Kyyjärven kappelissa oli läheiset ja tutut häntä toiveensa mukaisesti saattelemassa. Khra Olavi Vallivaara toimitti ruumiinsiunauksen, Usko ja Vilho Ohranen lauloivat ja kanttorina oli Minna Erkkilä. Muistotilaisuudessa seurakuntasalissa edellisten lisäksi ohjelmaa esittivät lastenlapset, jotka lauloivat ja lukivat adressit. Veikkoa jäivät kaipaamaan Marjatta puoliso,lapset ja lastenlapset perheineen,sisaret ja veli perheineen,sukulaiset ja ystävät.